REFERENSER

"Det finns inte längre behov av värktabletter eller andra mediciner"

 När man blir lite äldre är det lätt hänt att man lägger på sig några kilon runt magen. Ta på strumpor och skor, kliva i och ur bilen eller leka med barnbarnen på golvet blir liksom små projekt. Konditionen minskar och promenaderna börjar kännas jobbiga. Man kommer in i en ond cirkel och inte förrän man upptäcker att vänner i samma ålder drabbas av stroke eller diabetes förstår man att det är på allvar.

 

Jag är 64 år och gjorde denna insikt i december 2011. Min vikt var på uppgång och hade just passerat 95 kg. Likaså ökade magomfånget och hotade att inom kort passera min skamgräns på 100 cm. Dags att börja träna!

 

Sofia kom till min undsättning och började jobba med mig i början av februari 2012 och då blev det faktiskt roligt att träna igen. Vi satte upp mål som att öka rörligheten, öka smidigheten och att kunna gå en hel golfrunda utan att få ont överallt. Efter 7 pass med Sofia och 15 pass på egen hand hade stora saker hänt. Vardagen blev så mycket lättare, orken så mycket bättre och jag minns att vinterpromenaderna aldrig gjorde ont någonstans.

 

I mitten av mars kom nästa stora steg. Dags att ändra livsstil med nya kostvanor och Sofias råd då var helt avgörande. Äntligen en livsstil med fantastiskt god mat, aldrig hungrig, vettig träning och kontinuerliga resultatförbättringar. Sedan den dagen har vikten minskat rejält och faktiskt utan egentliga ansträngningar. Magomfånget har minskat, rörligheten har ökat och det känns fantastiskt att kunna göra saker som inte varit möjliga att göra på mer än 10 år.

 

Med Sofias kloka och motiverande program har min vikt minskat med över 10 kg och midjeomfånget ligger nu under 90 cm. Jag har blivit av med nära 15 kg fett och nya muskler har byggts upp där dom behövs. Det finns inte längre behov av värktabletter eller andra mediciner.

 

De främsta framgångsfaktorerna för mig har varit förtroende och kontinuitet. Sofia har förtjänat mitt förtroende genom att gång efter annan visa hur hennes träningsupplägg lett fram till att mina ofta högt ställda mål har infriats. Hennes förmåga att motivera har gjort det enkelt för mig att göra hemläxan och se fram mot varje träningspass. På något sätt hittar hon alltid den bortre gränsen för vad jag klarar av och det ger en lyckokänsla att känna att den gränsen hela tiden kan flyttas ännu längre bort.

/Anders Tevell

 

"Har man inte hälsa har man inget!"

Det är många ställen jag har tränat på under årens lopp, på egen hand och ihop med olika PT´s. Efter fotoperationen denna termin, har min kropp tagit stryk pga. felbelastning, när jag åter började försöka gå. Jag bestämde mig för att prova träna ihop med Sofia.

Jag kunde inte ha gjort ett bättre val än att investera i 18 timmar (med start 11 november 2013) med denna otroligt duktiga och kunniga kvinna. Det blev PT- träning 3 ggr i veckan till en början. Jag kan ärligt säga att jag inte trodde att min 50 år gamla och slitna kropp skulle hinna komma igång detta år. Jag var nergången mentalt och fysiskt, det gjorde ont precis överallt. Jag hade ingen känsla för balans och kom knappt ur sängen på mornarna.

Jag vill härmed tacka Sofia med hela mitt hjärta. Den duktigaste PT jag vet, som med väldigt enkla medel, kunskap om hur kroppen fungerar och hur man väcker muskler till liv, tålamod och tro till mig och min förmåga att gå i mål, har gjort underverk. Idag har jag nästan inget ont i kroppen, jag kan tom. jogga på löpbandet och gå längre sträckor utan att det gör ont i knäna. Varken höfterna eller ryggen gör ont och balansen har blivit otroligt mycket bättre. Jag känner mig stark och definitivt på gång.

Jag kommer att fortsätta följa de träningsprogram jag fick av Sofia vilka går att utföras oavsett var man befinner sig, sedan kommer jag att följa hennes hemsida där nya saker kommer att läggas upp. Jag rekommenderar åt det varmaste, Sofia-  till alla som vill göra den bästa investeringen i sig själva, i sin hälsa och välbefinnade. Har man inte hälsa, har man inget!


/Camelia Hagfeldt
 

"Efter 2 besök kände jag inte av mina problem längre"

Mars - maj i  våras hade jag en akut smärta i höger ben, från sätesmuskeln ner genom vaden och till foten. Jag hade fruktansvärt ont på morgonen och natten när jag skulle upp.  Jag besökte en naprapat men det blev inte bättre. Han sa att det förmodligen var ischias. Jag googlade på piriformismuskeln och hamnade på Sofias fina hemsida. Där fanns en utförlig beskrivning vad som händer i ord o bild när piriformis blir för spänd.  Av den fina beskrivningen förstod jag att det fanns ett samband.

Jag ringde Sofia och fick snabbt en tid för behandling.  Efter 2 besök hos henne kände jag inte av mina problem längre. Hon hittade  mina triggerpunkter med hjälp av en enorm styrka i händer och genom en bra teknik. Efter hennes behandlingar är det nu en enorm skillnad - Jag vill därför ge henne mina bästa rekommendationer!

/Ingrid Johansson

 

"Jag har inte bara stoppat förfallet utan faktiskt blivit starkare"


Jag heter Helena och när jag fyllde 50 bestämde jag mig för att öka min träningsdos genom att skaffa en personlig tränare. Först och främst för att bygga upp min styrka – eller i alla fall stoppa "förfallet" av muskelkraft som kommer med åren. Jag har tränat med Sofia i ett år nu, ungefär 2 - 3 gånger i månaden. Resultatet är bättre än jag vågade hoppas!

Jag har inte bara stoppat förfallet utan har faktiskt blivit starkare – jag klarar t.ex. många, många fler armhävningar nu jämfört med för ett år sedan. Sofia är också väldigt noga med hur jag utför övningarna för att undvika skador, och jag tycker att jag själv fått bättre kroppskontroll tack vare det.

Jag rekommenderar alla att satsa på sig själva genom att träna regelbundet – och gärna med hjälp av en inspirerande och ambitiös personlig tränare som Sofia. Att hon dessutom är en jättebra massör gör inte saken sämre!

/Helena Kehrer

 

"I Februari 2013 tog jag mig på skidor från Sälen till Mora"

Jag tränade med Sofia i nästan ett år. I början av april började jag från att ha varit en "soffpotatis" att träna på lite mer allvar. Som mål satte vi att jag skulle köra Vasaloppet 2013. Sofia har med sin kunskap och profesionalitet lett mig på vägen till målet.

Tyckte det väl från början var lite "mesigt" med att rulla på bollar och rullar men har sedan klart insett fördelarna och bakgrunden till varför vi tränat på detta sätt. Året gick och jag insåg "all of a sudden" att min ryggvärk som jag haft i flera år efter en diskbråcksskada helt plötsligt var väck. Känslan av att vara stark infann sig också på ett sätt jag aldrig känt förut samt känslan av att känna sig frisk.Sofia har lett mig hela vägen och trot eller ej den 24 feb 2013 tog jag mig på skidor från Sälen till Mora. Tack Sofia för all hjälp och bra tips!


/Mikael Prising
 

"Jag blev verkligen förbluffad över de framsteg jag gjorde"

Jag tränade med Sofia i sex veckor med målet att bli av med fett. På den tiden lärde hon mig otroligt mycket och det gav resultat direkt. Träningen tillsammans med ändrad diet som Sofia föreslog gjorde att jag gick jag ner 1kg/vecka, minskade midjemåttet och samtidigt ökade jag i styrka och uthållighet.

Hela upplägget kändes verkligen genomtänkt med mycket variation i övningarna så att det inte blir enformigt. Trots att jag fick göra en hel del utmanande övningar kände jag mig alltid i trygga händer. Förutom själva träningen fick jag även annat material som information om diet, bra övningar att göra hemma och instruktion om självmassage.

Jag blev verkligen förbluffad över de framsteg jag gjorde med Sofias hjälp. Jag har aldrig tyckt att det är särskilt kul att styrketräna men nu efter att jag tränat med Sofia så har det totalt förändrats. Det känns spännande att gå till gymmet och min motivation är på topp.


/Petter Höglund
 

"Du märker snart att din rörlighet och styrka ökar med varje träningstillfälle"

Sofia är den redan idag mycket omtyckta PTn som i framtiden får ännu fler kunder att köa till hennes funktionella träning, hon blir garanterat fullbokad och efterfrågad! Välutbildad, engagerad och alltid förberedd, Sofia leder kunden genom träningspassen med säker hand, överraskar med nya utmaningar och höjer svårighetsgrad utan att man märker det!

 

Du upptäcker snart att din rörlighet och styrka ökar med varje träningstillfälle! Mycket hänger på dig själv förstås, du måste kämpa och ibland är det tungt, men Sofia finns vid din sida, uppmärksammar dina svagheter och vänder dem till styrkor.

 

Om du vågar prova något du aldrig gjort förut, väljer du Sofia Norman till din personliga tränare!

/Agnieszka Svensson

 

"Utvecklingen återspeglas i humör och utstrålning"

 

I våras var jag i väldigt dålig form, hade besökt arbetsterapeut och naparapath för dålig rygg och skulderparti. Ergonomi och omstrukturering av skrivbordsmiljö. Vackert så, men muskulaturen behövde jobbas upp. Istället för att gå till sjukgymnast valde jag personlig träning vid gymmet och via funktionstester hittade vi de svaga partierna.

 

Under hela sommaren har vi nu kört 14 pass med personlig träning, jag har tränat hemma minst en timme varje dag. Det har verkligen skett en positiv utveckling, vilket känns i kroppen, syns på hållniningen och återspeglas i humör och utstrålning. Återbesöket hos arbetsterapeuten, då kontroll gjordes med elektroder på trapetzius, att hållning och muskeltonus helt klart hade förbättrats markant. Det visar på att både Sofia och jag har gjort ett utmärkt jobb tillsammans. Nu gäller det bara att upprätthålla hemträningen hemma.

 

Tacksam att jag gjorde denna investering i mig själv för mitt eget välmående.

/Ulrika Hellström

 

 

"Sofia fick mig hela tiden att jobba lite hårdare"

 

Sofia är en lugn och trygg personlig tränare som hela tiden fick mig att jobba lite hårdare. Hon kunde anpassa passet till dagsformen och lade planeringen för att få fram bästa balansen. Dessutom engagerade hon sig och letade efter redskap och övningar som enkelt kunde användas hemma eller under en annan dag på gymmet. Jag trivdes väldigt bra med Sofia och kan varmt rekommendera henne.

/Fredrik Börjesson

 

"Tiden med Sofia Norman har varit rolig och inspirerande"

 

Jag kan verkligen rekommendera Sofia Norman som personlig tränare här i Uppsala. Jag har fått ett proffsigt, lugnt och vänligt bemötande utav Sofia, där många omväxlande skräddarsydda träningsprogram med olika inriktning som löpning, rehabilitering, pilates, funktionell träning och även kost har ingått, vilket passar mig väldigt bra.

 

Jag har fått tips och hjälp med egenmassage, som man kan göra själv hemma och jag har fått hjälp med olika stretchövningar.

Sofia Norman har även startat upp massage Uppsala, som jag varmt kan rekommendera.

 

Jag kommer att ha stor användning utav mina träningsprogram, att kunna skifta olika program för en så allsidig träning som möjligt. Jag har fått en större förståelse och inblick i hur viktigt det är med balans, att göra rätt när jag tränar och att vila mellan träningspass, att lyssna på min kropp.Tiden med Sofia Norman, har varit roligt och inspirerande.

/Jennie Carlman

 

"Jag har verkligen fått träningsglädjen tillbaka"

Jag heter Helena och är 51 år, jag har tränat på Actic ett par år i omgångar. Jag kände att jag kört fast och började tröttna, hade ganska ofta värk i ramför allt nacke och skuldror. Bestämde mej för att prova pt, hade tur att Sofia dök upp i receptionen. Efter 12 pt timmar med denna härliga och kunniga tjej, är jag värkfri i nacke och skuldror, och jag har fått en rörlighet som jag inte visste att jag hade. Jag har verkligen fått träningsglädjen tillbaka. Ser fram emot många svettiga och roliga träningspass.

/Helena Eriksson

 

"Jag är verkligen nöjd med vårt samarbete"

Jag har verkligen uppskattat Sofias seriositet, dvs hur hon arbetat med det jag behöver och tagit fram omäxlande och lagom utmanande program. Jag har också uppsakattat hennes framtoning, hur jag nu ska beskriva den, mild men bestämd och tålmodig. Absolut inte flåshurtig men hon har verkligen förmågan att locka fram det bästa och tålmodigt uppmuntra och tro på det hon räknat ut att jag kan klara av.

 

Alltid positiv och trevlig och bra på att lyfta fram förbättringar. Jag är verkligen nöjd med vårt samarbete. Det har varit ett nöje som jag saknar.

/Charlotte Falk

 

"Jag har förbättrat min rörlighet, balans och styrka"

Sofia har givit mig bra träningsprogram med egna video på vissa rörelser. Sofia har visat rörelserna jag skall träna med ett stort engagemang och med bra stöd för att orka igenom passen.

 

Sofia är lugn och korrigerar mina rörelser jag gör så de blir bra utförda och anpassar träningen till rätt nivå när det gäller min förmåga. Genom Sofias personliga träning som vi startade i november och avslutade i slutet av februari har jag förbättrat min rörlighet, balans och muskelstyrka som jag nu känner i hela min kropp.

 

Om man skall gå efter det gamla betyg system som fanns under min skoltid så skulle Sofia få betyget med utmärkt beröm godkänd.

 

Rekommenderar varmt Sofia som personlig tränare.

/Ingemar Svensson

 

"På egen hand hade jag aldrig nått hit"

Jag är ingen träningsmänniska, men efter två graviditeter behövde jag verkligen göra någonting åt formen. Jag saknade ork och hade ont i både axlar och rygg efter allt bärande på barn m.m.

 

Att få Sofia som personlig tränare blev helt rätt! Med sitt lugn, tålamod och stora professionalism har hon hjälp mig till mycket bättre styrka och rörlighet än jag någonsin trodde jag var kapabel till! På egen hand hade jag aldrig nått hit. Utan Sofias stora variation på övningar och hennes "peppning" hade jag tröttnat för länge sedan.

 

Så ett stort tack - det här har varit en riktigt rolig tid!

/Berit Schutz