Kost för hälsa och läkning (för dig som är nybliven mamma)

Många mammor har som mål att komma tillbaka till sitt vanliga jag efter graviditeten, men det kan innebära olika saker. Något som många kvinnor vill uppnå är viktnedgång, läkning av diastas, mer energi, att bli starkare och orka med vardagen. Och faktum är att dessa målsättningar inte bara kräver träning – det kräver också att du får i dig rätt näringsämnen via din kost! 

För visst är vi duktiga på att ge våra barn den bästa maten som finns tillgänglig? Tyvärr så tappar vi bort oss själva på vägen. Så jag skulle vilja att du försöker att lägga lite mer fokus på dig själv också. Det är ingenting fel i att ta hand om sig själv - tvärtom! Om du tar hand om dig och din kropp genom träning och rätt kost, kommer det bara innebära att du mår bättre, orkar mer och har mer energi till dina barn och din famij - win win! 

Därför vill jag dela med mig av lite matnyttiga tips när det gäller din kost. Och jag vill att du försöker tänka ”hälsa” istället för ”fettförbränning”. För det viktigaste är ändå att din kropp fungerar optimalt och får den näring som krävs för att kunna läka ordentligt. Däremot så kommer fettförbränningen att komma på köpet när du börjar äta kvalitativ mat och undviker processad mat som istället kommer jobba mot dina mål. 

Jag har satt ihop en infographic till dig för att göra det så enkelt som möjligt (du kan också ladda ner den i pdf). Att äta hälsosamt behöver inte vara svårt! MEN, det kräver att du följer instruktionerna. Om du följer tipsen nedan är jag övertygad om att det kommer göra en stor skillnad för din hälsa och din läkning! 
 

Tänk på att  smoothie är något av det enklaste du kan göra för att få i dig många näringsämnen på en och samma gång (det kräver inte ens några matlagningskunskaper). Vill du ta del av Uppsala Träningsstudio´s ultimata smoothie-guide?
 

KLICKA HÄR. 


 

Jag som driver den här hemsidan heter Sofia Norman, och äger Uppsala Träningsstudio tillsammans med min kollega Tobias. Jag är utbildad träningsfysiolog och personlig tränare, samt har en kandidatexamen inom biomedicin med inriktning fysisk träning. Jag specialiserar mig bland annat på träning under/efter graviditet och har vidareutbildning via Mammamage samt Burell Education.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln