En månad för alla mammor - Vad du behöver veta om träning efter graviditet

Nu är det äntligen dags – 2017 är här med ett nytt träningsår och helt nya utmaningar!
Jag är lite extra laddad såhär i början på januari, just för att jag ska ägna en hel månad till att prata om träning och hälsa efter graviditet! Det är ett jätteviktigt ämne som vi måste prata mer om!

Faktum är att det är så fantastiskt kul att jobba med kvinnor, och det känns verkligen som jag har möjligheten att göra skillnad i andra kvinnors liv. Detta eftersom rätt träning och rätt kost kan göra så otroligt mycket för återhämtning och välmående. 

 

"Om du är en upptagen mamma, så är det inte en ursäkt att skippa träningen - det ÄR själva anledningen till att träna".Och tyvärr är det så att många kvinnor hindrar sin egen läkning genom fel typ av träning, fel kost och brist på återhämtning. Och det är just dessa faktorer som jag kommer att ta upp under den här månaden för att du som mamma ska må så bra som möjligt och bli den bästa versionen av dig själv. Och kom ihåg: Om du är en upptagen mamma, så är det inte en ursäkt att skippa träningen – det ÄR själva anledningen till att träna.

Det händer så otroligt mycket i kroppen under en graviditet - den förändras och många kvinnor känner inte igen sig själva och sin kropp efter förlossningen. Följande är problem som de allra flesta kvinnor stöter på efter barnet har kommit:
 

- Ökad fettmassa

- Minskad energi
- Bristfälliga kostvanor
- En annorlunda hormonbalans (jämför med tiden innan graviditeten)
- En mamma-mage och magmuskler som inte fungerar/fungerar sämre
- Försvagad bäckenbotten
- Brist på egentid


Jag tror att många nyblivna mammor känner igen sig i dessa problem. Och jag lovar att jag inte ska lämna dig helt utan lösning. Redan i nästa inlägg kommer jag att prata om hur du kan tänka kring träning under den första tiden efter förlossningen.

Jag kommer också att prata om detta och mycket, mycket mer när jag startar min mamma-grupp under våren.

Under tiden är du som mamma varmt välkommen att gå med i min slutna facebook-grupp (det spelar ingen roll när du fick barn). Gruppen är till för att få peppning och stöd från andra mammor, samt massor med tips och inspiration till hälsa, kost och träning!  
 


Känner du andra mammor som kan ha användning av mamma-månaden, eller som du vill bjuda in till facebookgruppen? Tveka inte att dela inlägget!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln