Du är en riktig "BADASS"


Självförtroende kan vara något helt fantastiskt - men det kan också vara något som drar ner oss i ett djupt, mörkt hål och gör vårt liv miserabelt. 

Jag jobbar dagligen med kvinnor som kämpar med sitt självförtroende. De tror inte att de klarar av att lyfta tungt eller göra en armhävning, och det är inte helt ovanligt att de klankar ner på sig själva och kallar sig  "ful", "fet", "flabbig" eller något helt annat - vilket är helt felaktigt! Vi lägger all energi vi har i tron på att vi inte räcker till - när vi istället borde lägga allt krut på att tro på oss själva! 

 

"Vi lägger all energi vi har i tron på att vi inte räcker till - när vi istället borde lägga allt krut på att tro på oss själva!" Vi föds med ett självförtroende som ingen kan krossa. Små barn gör som de vill och bryr sig inte alls om vad andra tycker. De tar på sig sin superman-dress eller sin prinsessklänning när de ska gå till dagis, och de bär upp sina kläder med stolthet. 

Om du skulle gå till jobbet i en supermandräkt, är jag ganska säker på att det skulle bli uppståndelse. Det är för att vi lever i ett samhälle där vi dömer varandra för vårt utseende och vi blir mer och mer oroliga för vad andra ska tycka. 

Problemet är att det hindrar oss från att vara så AWESOME som vi skulle kunna vara! 

Hela grejen är egentligen att vi måste börja tro mer på oss själva, älska oss själva och inse att vi är helt unika! Det är dags att vi hittar vår inre BADASS!

Inse att du är speciell och helt unik 

Du måste inse att det bara finns en person som är precis som du i världen. Så varför lägga ner massa tid och energi på att försöka vara eller bli som någon annan? Se på dig själv och inse hur vacker och fantastisk du är! 

Använd dig av affirmationer

Med risk att låta flummig så tar jag med den här punkten ändå - eftersom den faktiskt kan fungera! Du behöver inte skriva ner saker om och om igen i en regnbågsmönstrad bok och du behöver inte skriva dem på väggen. Det hela handlar om att repetera i ditt huvud - den mening som du behöver höra som mest. Hela grejen med affirmationer är att programmera om din hjärna att tänka annorlunda. Egentligen är det inte mer konstigt än att bygga upp en ny vana. Så tänk ut vad du behöver förändra och upprepa det för dig själv hela dagen.

Gör saker du älskar 

Om du nekar dig själv saker som du älskar kommer det inte göra att du mår bättre. Du kanske hör dig själv säga "yoga är helt underbart - varför går jag inte oftare?".... Se till att ta dig tiden! Alla har möjligheten att prioritera, och om det är yoga som gör att du känner dig som en gudinna - gör det så ofta du kan! 

Sluta dra elaka skämt om dig själv 

Det är dags att sluta klanka ner på sig själv.  Att konstant dra elaka skämt om sin kropp, kommer inte bara göra att andra tycker att du är precis som dina skämt - din hjärna kommer tycka det också! Varför vill du göra så mot dig själv?! Orden du säger till dig själv dagligen, betyder mycket mer än du tror.  Skämt som verkar vara harmlösa, kan göra stor skada i längden. Tankar blir till ord - ord blir till handling - handling blir till vanor - vanor blir till verklighet. 

Jämför dig inte med andra 

Att jämföra sig med andra kan snabbt ta bort det roliga ur en händelse. Säg att du klarar av att lyfta en riktigt tung vikt i marklyftet under ett träningspass, och du känner dig oövervinnerlig.....tills du ser att tjejen längre bort lyfte 5 kilo till. Plötsligt känner du dig lite ledsen för att du inte lyfte lika mycket som henne. Bara för att en person som du inte ens känner lyfte 5 kilo mer - har du helt tappat glädjen i att du själv gjorde något helt fantastiskt! Lägg istället fokus på vad du själv har uppnått och hur du tog dig dit! 

Tron på dig själv kan göra att du tar dig precis vart du vill i livet. Det handlar inte om vad andra tycker utan det handlar om hur du ser dig själv och hur du ser dina möjligheter. 

Skit i vad andra tycker och sluta aldrig att tro på dig själv! DU ÄR GRYM! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln