[Videoguide]: Hur du mäter din diastas

Jag får en hel del frågor angående diastas efter graviditeten och hur man gör för att mäta den. Jag brukar alltid göra en koll på mina kunder som har fött barn för att se hur utgångsläget ser ut. Och det går faktiskt att göra det på egen hand! Det kan kräva lite träning, men när du väl lär känna dina magmuskler så kommer du att känna skillnaden när du kommer igång med träning och bygger upp din funktion. 

För att det ska bli så enkelt som möjligt så har jag filmat en video som du kan ta del av nedan. Kom ihåg att själva delningen inte alltid är det viktigaste - utan det handlar till stor del om hur bra spänning du har i din linea alba (bindvävshinnan som sitter mellan den raka bukmuskeln). Det är alltså den som är det viktigaste att träna upp, för det är den bindvävshinnan som för överför kraft mellan dina magmuskler och gör att du kan använda dem korrekt. 
 


Jag hoppas att du fick användning av videon - och tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar. Det är inte lätt att mäta sin diastas i början, men det är du som känner din kropp bäst, så det är också du som kommer märka av den största skillnaden. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter