Kettlebell 101: 5 grymma övningar samt tips på hur du kommer igång

Att träna med kettlebells kan jämföras med att träna yoga. Inte själva träningen - utan missuppfattningen att man redan måste vara bra på övningarna innan man startar.

Många som vill testa yoga vågar inte för att de inte är tillräckligt rörliga (vilket är poängen med att gå på yoga - att bli rörligare), detsamma gäller kettlebellträning - många tror att de måste ha en viss styrka för att kunna starta, vilket inte stämmer. Jag lovar dig att du kan starta med kettlebellträning - oavsett din träningsnivå eller din tidigare träningshistoria, det gäller bara att göra det på en lagom nivå. 

Jag vet att det kan kännas lite obekvämt att börja med något nytt. Jag minns hur nervös och ängslig jag var när jag gick till min första boxningsträning, men när jag väl hade testat och förstått vilken fantastisk träning det var, så var jag helt fast. Idag ägnar jag mig inte längre åt kampsport, men jag har hittat något som är minst lika roligt - kettlebellträning! 
 
"Med den här kanonkulan kan du träna både styrka, uthållighet och öka din förbränning"

Anledningen till att jag älskar att träna med kettlebells, är inte bara för att det går att göra oavsett nivå - det är också för att det är så grymt effektivt. Med den här kanonkulan kan du träna både styrka, uthållighet och öka din förbränning - tack vare att du jobbar med hela kroppen! Jag vet inte en enda kettlebellövning där du inte behöver använda hela kroppen....

Det spelar alltså ingen roll om du är ute efter att bygga muskler, få bättre kondition eller gå ner i vikt och tighta till kroppen - kettlebells kan hjälpa dig att nå dit. Punkt. 

Lär dig grunderna först 

Om du inte är van vid att träna med kettlebells skulle jag verkligen rekommendera att du tar hjälp av någon som kan (på riktigt). Att ta hjälp av en tränare eller instruktör är inget konstigt - det kommer snarare att påskynda din inlärningskurva samt hjälpa dig att utföra övningarna säkert och effektivt. 

Om det är så att du inte har möjligheten att anlita en tränare, har jag filmat 5 videos på de övningar som du kan starta med.

Idag ska vi börja med att gå igenom Höftfällningen - grunden till allt! 
 


Det är otroligt viktigt att du lär dig en korrekt höftfällning innan du går vidare i din kettlebellträning. Det är en rörelse som finns med i de allra flesta övningar, och den är viktig för att skydda din rygg, men den är också effektiv för att träna upp din rumpa, rygg och baksida lår. Den finns med i marklyftet och kettlebellsvingen, såväl som i din vardag när du plockar upp saker från golvet eller när du bäddar din säng på morgonen.

En höftfällning är alltså någonting som vi gör dagligen, flera gånger om dagen - det är därför det är så viktigt att göra det rätt! 

Testa alltså höftfällningen och involvera den i ditt träningsprogram redan nu. Om du tränar på rörelsen ordentligt, så är du snart redo för att gå vidare till nästa steg - vilket är marklyftet. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter