Tips på snabb och lyxig frukost!

Det är måndag och en helt ny vecka har anlänt. Med en ny vecka kanske tankarna också börjar snurra om vad du ska äta? 

Frukosten är ofta något som vi fastnar i och äter samma flera dagar, veckor och kanske till och med månader i rad. Det är ingenting fel med det, men ibland kan det vara kul att förnya sig. 


Receptet som du ska få ta del av idag känns inte bara lyxigt, det är också riktigt gott, mättande och nyttigt. Det är dessutom perfekt om du har plockat på dig bär under sommaren som du har färska eller i frysen. Den här frukosten kan också användas som en dessert om du vill äta något helt utan tillsatt socker. 


Recept (1-2 personer)
 

  • 6 matskedar grekisk eller turkisk yoghurt 
  • 6 matskedar mosade bär (jordbubbar, hallon, blåbär etc.)
  • 1 näve mandelflarn 


Ta fram det finaste glaset som du har hemma (kom ihåg att du också äter med ögat!). Lägg 1 matsked yoghurt i botten och varva sedan med bär och mandelflarn, så du får allt i olika lager. Upprepa proceduren tills ingredienserna är slut. Voilá! Frukosten är klar!
 

Kom ihåg att du alltid kan variera mängden på din frukost. Det beror helt på hur många kcal du förbränner per dag samt hur din aktivitetsnivå ser ut. Men, tänk också på att grekisk och turkisk yoghurt är de feta varianterna, så ät dessa i en rimlig mängd. 

Vill du ha fler tips på snabba och nyttiga måltider? Läs mitt föregående inlägg hos Uppsala Träningsstudio där du får en komplett vecka med recept samt inköpslista. 

Stort lycka till och smaklig frukost!
 

Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter