Få resultat utan att spendera timmar i gymmet

Om du googlar träningsprogram på nätet kommer du att komma till en uppsjö av alternativ. Många av dem är avancerade och tar upp stor del av din tid. För att inte tala om alla tekniskt svåra övningar som verkar vara anpassade efter cirkusartister.

Nej, träningspass som tar flera timmar är passé. Och för den som vill må bättre, se bättre ut och leva hälsosamt – är de inte nödvändiga.

Inte för att du måste förändra ditt utseende. Du är snygg precis som du är! Men ibland så känner man för att bli lite mer tight eller kurvig på vissa ställen, och minska fettmassa på andra. Det är helt normalt, och det är heller ingenting vi behöver smyga med.  

Jag kommer antagligen aldrig att sluta träna för att se bra ut. Det är absolut en stor del av min målsättning. Däremot så kommer det aldrig att slå känslan av att vara oövervinnerlig när man kört ett tufft träningspass och överträffat sina förväntningar.
 

"Att känna sig stark kan vara en av de mest betydelsefulla sakerna för självförtroendet"


Att känna sig stark kan vara en av de mest betydelsefulla sakerna för självförtroendet. Och det bästa av allt – det går att uppnå utan att spendera flera timmar på gymmet varje dag.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av träningen, vill jag att du tänker lite extra på dessa saker:

1. Intensiteten

Om du kollar runt på ditt gym kommer du antagligen se väldigt få människor som tränar med hög intensitet. De flesta kommer att lunka runt och träna i deras tempo. Och en stor del kommer att stå på ett löpband eller crosstrainer, i ett lågt tempo under lång tid, samtidigt som de kollar igenom instagramflödet. Och det är okej. Men, om din målsättning är att bli stark samtidigt som du bränner fett – måste du ta dig utanför din bekvämlighetszon! Om du ska köra korta träningspass, tillåts du också att hålla en högre intensitet.

2. Få tillräckligt med återhämtning

Om du ska köra högintensiv träning måste du se till att få tillräckligt med vila. Detta för att du ska orka hålla just en intensiv nivå under dina träningspass. En uttröttad kropp kommer också sätta tekniken på spel. Träna tufft, men se till att vila upp kroppen för att kunna hålla en kvalitativ nivå på passen.  
 

"En välkomponerad kost kommer hjälpa dig att bygga muskler samt ge energi till att träna"


3. Se till att din kost matchar dina målsättningar

Precis som en högintensiv nivå av träning inte går att hålla utan vila mellan passen, kan du heller inte träna optimalt utan rätt bränsle. En välkomponerad kost kommer hjälpa dig att bygga muskler samt ge dig energi till att träna. Sträva mot att äta mycket grönsaker, högkvalitativt protein samt nyttiga fetter såsom nötter, avokado och oljor. Du bör undvika socker och processad mat i så stor utsträckning som möjligt. Hur stor mängd av allt varierar från person till person. Försök därför att hitta en balanserad kost som möter dina energibehov.
 
När det gäller själva träningen så finns det såklart olika sätt att göra det på. Men, jag har märkt att styrkeövningar utförda i cirklar – är grymt för att bygga muskler och bränna fett!

Jag tänkte idag ge dig tips på en cirkel som du kör med hantlar. Du kan göra det precis så tungt som du vill – se dock till att du kan hålla tekniken.

Utför cirkeln 2-6 varv med så lite vila mellan övningarna som möjligt. Tänk på att hålla ett relativt högt tempo för att bygga upp pulsen. Du kan sedan ta 60-120 sek vila mellan varven. Testa dig fram för att se vad du behöver för att kunna utföra nästa varv lika kvalitativt och bra som det första.
 

Träningspasset:
 

1. Knäböj x 10
2. Höftfällning x 10
3. Framåtlutad rodd x 10
4. Utfall bakåt x 10/ben

2-6 varv
60-120 sek vila mellan varje varv.

Du kan alltså få riktigt bra resultat utan att spendera timtal i gymmet. Allt du behöver göra är att planera träningen rätt och ta hänsyn till dessa 3 faktorer för att öka fettförbränningen och bygga dig en stark kropp!

Och du - glöm inte uppvärmningen! Du kan hitta mängder av rörlighets-och aktiveringsövningar hos uppsala träningsstudios youtubekanal.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter