3 VIKTIGA vanor för att må bra


Mitt jobb går ut på att få människor att må bättre, och bli den bästa versionen av sig själva. För mig är det just vad hälsa handlar om. Att må bra både fysiskt och psykiskt. En del som kommer till mig vill såklart fokusera på det estetiska. Att få en snygg kropp (vem vill inte det?), men jag vill ändå tro att de allra flesta också vill må så bra som de bara kan.

För att uppnå den där optimala hälsan, om vi nu ska kalla det så, finns det några grundpelare som alla bör fokusera på – egentligen oavsett om man vill må bra och/eller se bra ut.

1. Skapa en hållbar kostrutin

Dieter håller inte, det kanske vi tillsammans nu kan konstatera. De fungerar en viss tid, men de är väldigt sällan hållbara i längden.

Undvik att ha strikta dagar och ”fuskdagar”. Försök att hitta det otroligt svenska ”lagom” i din kost. När du hittar lagom, det är då magin börjar! Detta för att det tillåter dig att ha en bättre kontinuitet. Och när det kommer till resultat är kontinuitet det bästa du kan fokusera på! När det gäller själva kosten - fokusera på att äta mat som är fullproppad med näring, samtidigt som den är låg i kalorimängd. Ät så mycket grönsaker som du kan, ät fullvärdigt protein och fokusera på hälsosamma fetter. Och en väldigt viktig del: Minimera intaget av socker!

2. Träning och motion

Gör träning och rörelse till en del av din dagliga rutin. Ta cykeln eller promenera till jobbet istället för att ta bilen. Du får motion samtidigt som du gynnar miljön. Sträva efter att hitta en träningsform som du i alla fall tycker är lite roligt att hålla på med. Framför allt – se till att du rör på dig! Jag bryr mig egentligen inte om du tar din promenad samtidigt som du letar pokémons, se bara till att det blir gjort! Din kropp kommer inte att klara av en stillasittande livsstil. Förr eller senare kommer det att slå tillbaka, och då kanske du hade önskat att du tog lite bättre hand om din kropp.

3. Positivt tänkande och stöd från omgivningen

Tänk positivt och tro på dig själv. Att tänka positiva tankar verkar fungera för elitidrottare, så varför skulle det inte funka för dig?  Se också till att omge dig med människor som stödjer dig oavsett. Det är jätteviktigt för att kunna upprätthålla en hälsosam livsstil. Det är ingen slump att en av de största anledningarna till att man misslyckas med en ny rutin – är för att sambon/maken/hustrun/pojkvännen/flickvännen inte är stöttande i omställningen. Om du exempelvis ska lägga om kosten eller skapa en träningsrutin – försök att få med din partner på samma spår. Om det inte går, se i alla fall till att din partner förstår vad det handlar om, så att han/hon kan stötta dig hela vägen fram.

Så sätt dig ner och fundera över vad du kan göra för att gynna din hälsa utifrån dessa pelare, och glöm inte: Tänk positivt!

Ät väl och lyft tungt! 
 

Etiketter: träning kost hälsa motion

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter