1 supertips för att gå ner i vikt!

Att minska sin vikt är egentligen väldigt enkelt. Sträck ut benet och hugg av det - så har du plötsligt gått ner i vikt.

Lite väl brutalt för din smak?

Jag ganska säker på att du har som målsättning att  gå ner i vikt. Jag lovar dig att du inte är ensam. Det är många som har samma målsättning. En stor del av mina kunder har som mål att gå ner i vikt - även de som inte uttalat orden har antaligen också en inre önskan att gå ner några kilon.

Men det finns bättre metoder för att gå ner i vikt (och du får behålla ditt ben).

Det finns andra lösningar och du kan använda många olika sätt att gå ner i vikt. Du kan låta bli att dricka vatten, svettas i en bastu, låta bli att äta osv. Men det här är saker som jag inte rekommenderar. Vad det i slutändan handlar om är det att minska sin fettprocent på kroppen, vilket du inte kommer att göra genom att svettas eller sluta dricka vatten. Inte ens om du slutar äta kommer du att minska din fettprocent i den utsträckning som du kanske vill. Om du slutar äta kommer kroppen att gå in i en svältprocess, vilket resulterar i att kroppen lagrar allt fett som finns tillgängligt. Och dina muskler - de ligger illa till.

Ingen av dessa sätt är alltså en väg att ta när det gäller att minska fettprocenten. Och visst är det viktigt att träna rätt och äta rätt. Men jag har ett ännu enklare tips. Jag är ganska säker på att du kommer tro att jag skojar. Jag lovar, det handlar inte om att gå på en soppdiet eller räkna kalorier hela livet. Det är så enkelt att jag knappt vågar säga det.

Okej, här kommer det....

SOV MER!


Det finns knappt något som motarbetar en viktnedgång så mycket som stress, brist på sömn och en överarbetad kropp. Alla dessa är olika former av stress och det kommer att sätta käppar i hjulen om du vill minska din fettprocent. Det spelar ingen roll hur mycket du tränar eller fokuserar på din kost. Om din kropp är ständigt stressad, kommer du inte att få de resultat som du vill ha.

Du kanske har pratat med bekanta som har gått ner i vikt av Bikramyoga? Och det finns faktiskt en anledning till att bikram är så framgångsrikt när det gäller fettreducering. Det handlar inte om att den formen av yoga magiskt får fettmassan att rinna av kroppen.
Det handlar snarare om att alla som går på bikramyoga stänger av sin telefon och stänger ute allt för att gå in i det varma rummet och göra lugnande övningar i 90 minuter. Om någon går ner i vikt av bikramyoga kan du alltså vara ganska säker på att personen i fråga har minskat sina stressnivåer - viket i sin tur har gjort viktnedgången mer effektiv.

Att du ska sova mer handlar alltså om att hantera all stress som kroppen utsätts för. En stressad kropp har svårare att gå ner i vikt, jämfört med en icke stressad kropp.
 

Sträva mot att sova 8-9 timmar per natt.


Det kan låta löjligt lätt. Sova och bränna fett på samma gång.  Men att få till 8-9 timmar sömn per natt är också en konst i sig. Det gäller att du har en bra sovrutin där du varvar ner i god tid för att få ut så mycket som möjligt av din sömn.

För att gå ner i vikt och minska din fettprocent behöver du såklart tänka på vad du äter och att du tränar. MEN, om du är stressad kommer det garanterat att göra din process långsammare. Se därför till att sova ordentligt, utför yoga och andningsövningar som låter din kropp återhämtas optimalt. Det kommer göra under för dig, och tillåter din kropp att förbränna fett optimalt.

Läs också:

Maximera din återhämtning - andning och meditation
Ta en paus - meditera
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter