Hur du enkelt kan förbättra din hållning

Att sitta mycket är en stor del av vår livsstil. Men vi vet också att sittande inte är bra för kroppen. Axlarna har en tendens att tippa framåt, bröstryggen blir stram och hållningen blir sämre. Ungefär som Quasimodo....
 


Jag föreslår att du inte har honom som förebild när det kommer till hållning - men det är bara min åsikt (Vad Quasimodo och Belle  (skönheten och odjuret) gör på samma bild är en helt annan fråga).

Om du har ett stillasittande arbete med mycket knappande på datorn (bloggare, revisor, hobbymusiker etc) eller om du vet med dig att du är stram i bröstpartiet/framsidan - har jag övningen för dig!

Att använda ett TRX-band till stretchövningar är faktiskt en riktig vinnare. Du tillåts öka stretchen efter ditt behov, samt variera i många olika vinklar. Du får alltså testa dig fram för att hitta en vinkel som passar dig, och ger dig stretch på rätt ställen.

Enligt mina erfarenheter brukar stretchen kännas i bröstpartiet, armarna och axlarna (nödvändigtvis inte på alla ställen samtidigt). Och den brukar kännas riktigt bra!

TRX Bröstmuskelstretch
 


Utförande:

  • Greppa tag i ett TRX-band och för händerna ut åt sidan så att du bildar ett "Y" med kroppen.
  • Vandra/gå fram med fötterna tills du känner en stretch i bröstmusklerna.
  • Ställ dig med det ena benet lite framför det andra. Detta gör att du troligen hänger mindre i ländryggen och tar ut rörelsen från bröstet istället.
  • Luta dig lite framåt för att öka stretchen. Justera intensiteten genom att luta framåt (mer aj!) eller luta dig bakåt (mindre aj!).
  • Håll stretchen cirka 30-60 sekunder.
Genom att göra den här övningen kontinuerligt kommer du garanterat att känna dig bättre i musklerna, förbättra din hållning och minimera risken för ryggont pga. framåttippade axlar.

Låt Quasimodo få vara en disneyfigur och inget annat...  
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter