2 kettlebellövningar som GARANTERAT höjer din puls

 
Jag är lite extra laddad idag. För om cirka en vecka ska vi på utbildning hos den mytomspunne amerikanen Dan John. Du kanske inte vet vem han är? Jag ska berätta för dig att Dan John är grundaren av goblet! Det var alltså han som kom på att man kunde göra en knäböj med en kettlebell i nävarna. Och den övningen är ju faktiskt den bästa av alla världar. Du får hålla ett tungt klot i händerna, samtidigt som du får göra en av de bästa övningarna någonsin - knäböjen.

Eftersom vi ska på en tvådagars utbildning med stora mängder kettlebellträning (i alla fall vad vi tror), så har jag börjat förbereda. Du vet, för att orka svinga kettlebells, knäböja och göra turkish get ups i två dagar krävs det att händer och muskler i alla fall har en liten aning om vad som kommer. Trots detta är jag övertygad om att min kropp kommer kännas som något överkört efter den helgen.

För att ladda upp har jag alltså tränat en hel del med kettlebells, och bland annat satt ihop serier av övningar. Jag gillar kombinationen av att träna tungt, samtidigt som pulsen får sig en rejäl höjning. Och det är speciellt en serie som jag gillar - En kombination av ett drag, en knäböj och enarmssvingar.

Du kan välja att lägga den här serien som en del av ditt träningspass, eller som en avslutning för att höja upp pulsen och köra slut på den sista energin. Du väljer!
 

Upplägg:

  • Kör 8-12 st drag med efterföljande knäböj
  • Kör 8-12 st enarmssvingar/arm
  • Vila 20-60 sekunder
  • Upprepa under 5-10 minuter, eller välj ett antal omgångar (3-6 stycken).

När du gör draget från  golvet, tänk på  att du markerar varje gång du sätter ner kettlebellen. Du ska alltså inte använda dig av studsen som kan uppstå om du gör rörelsen för snabbt. Du vill dra upp klotet från noll varje gång du gör en repetition (viktigt är också att du har en neutral ryggrad).

Testa dig fram vilken vikt du kan ha på klotet, men försök att hitta en vikt som passar både för draget, knäböjen och svingen - det tillåter dig att ha ett bättre flyt i serien.

Stort lycka till och berätta gärna hur det gick!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter