2 fantastiska bålövningar du kan göra med ett gummiband

alla hjärtans dag hade vi ett välgörenhetspass på Uppsala Träningsstudio där vi samlade in pengar till hjärt-lungfonden. Jag är så otroligt glad att det var så många som ville delta, och att vi fick in mycket pengar! Stort tack till alla er som har varit engagerade!
 


Förutom att vi fick in mycket pengar till hjärt-lungfonden, är en stor charm i att ha välgörenhetspass, att alla är peppade och glada!  Passet som vi körde bestod av två block - där det andra blocket var en cirkel bestående av både styrke- och konditionsövningar. En av styrkeövningarna var den så kallade antirotationen, där man arbetar i sidled för att motverka att en rotation uppstår. Du som har testat den vet att den kan vara riktigt tung och utmanande.  Men såklart, det blir vad man gör det till.

Tanken med övningen är som sagt att du ska försöka motstå att en rotation uppstår, vilket till synes kan se ganska lätt ut. Men jag lovar, om du skapar dig själv ganska mycket motstånd - då kommer den att kännas!

Jag tänkte inte bara visa den "vanliga" varianten utav antirotation, utan också antirotation med svepning. Du väljer själv om du vill köra en av dem eller båda! Jag rekommenderar att du testar båda två, för att sedan implementera dem i ditt träningsprogram där du tycker att dem passar.

Så, till övningarna!

Antirotation med gummiband
 

1.  Sätt fast ett gummiband i en ställning i höjden av bröstkorgen.

2.  Fatta tag i bandet med båda händerna och ställ dig i sidled. Flytta dig sedan bortifrån ställningen tills du känner att bandet blir spänt. Pressa fram svansen mellan benen och ha lite lätt böjda knän.

3. Ta ett djupt andetag, och pressa sedan bandet rakt fram (i en linje) samtidigt som du andas ut. Tänk på att inte följa med bandet åt sidan, du ska hela tiden sträva mot en rak linje. Undvik också att tippa kroppen åt sidan - stå stadigt!

4.  Gå sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

5. När du har utfört antalet repetitioner på en sida, vänder du dig om för att göra samma sak på andra sidan. 

Utför övningen 2-5 set x 8-12 reps /sida.


Antirotation med svepning
 

1. Sätt fast ett gummiband i en ställning i höjden av bröstkorgen.

2. Fatta tag i bandet med båda händerna och ställ dig i sidled. Flytta dig sedan bortifrån ställningen tills du känner att bandet blir spänt. Pressa fram svansen mellan benen och ha lite lätt böjda knän.

3. Ta ett djupt andetag, och svep bandet framför kroppen med raka armar, mot andra sidan - samtidigt som du andas ut.

4. Gå sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

5. När du har utfört antalet repetitioner på en sida, vänder du dig om för att göra samma sak på andra sidan. 

Utför övningen 2-5 set x 8-12 reps /sida.

Att träna magen och bålen behöver inte var speciellt komplicerat. Med ett gummiband kan du komma långt och dessutom göra övningen precis så tung som du vill ha den.

Lycka till!
 

Etiketter: gummiband bålträning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter