3 Övningar för en starkare överkropp

Det finns många saker som jag inte är ett så stort fan av, bland annat:

1. Strumpor som ligger slängda på golvet
2. Att ha långkalsonger under redan tighta jeans (det är bara SÅÅ obekvämt!)
3. Bicepscurls

Långkalsonger och strumpor på golvet är sådant som jag gärna eliminerar helt. Men bicepscurls är egentligen något som jag kan ha med i min träning, men ogillar för att det är jobbigt och känns lite för "macho" (jag tänker alltid på Arnold Schwarznegger i dokumentären Pumping Iron).
 


Det är ingenting fel med att göra bicepscurls. Men, ifall du är som jag och vill göra en lite mer subtil variant av curls - Testa dagens serie där du får med 3 olika övningar för överkroppen, curls inkluderat!

I videon visas 3 övningar - allihopa med hjälp av ett TRX-band. Tanken är att du ska utföra dem i ett svep. Exempelvis 8 st rodd, 8 st curls samt 8 st facepulls. Du har då utfört 24 repetitioner i ett set. Jag lovar att det kommer svida lite och du kommer garanterat grimasera. Men, den här serien är riktigt bra för att bygga starka skulderblad, axlar, armar och greppstyrka! I videon visar jag 3 repetitioner av varje övning, men det är bara för att minimera din tid framför datorn (mer tid för gymmet!). Du utför 8-12 reps per övning.
 


1 Rodd
 

Starta i en lagom lutning och se till att ha en rak hållning (spänn rumpan!). När du har dina armar sträckta - vinkla knogarna upp mot taket. När du drar dig upp - vinkla ut knogarna åt sidan. På så sätt får du en rotation i armbågsleden vilket kan hjälpa vissa från att den låser sig. Tänk på att bibehålla en god hållning genom hela övningen och undvik att axlarna åker upp mot öronen. 


2 Curls
 

Starta i en lagom lutning och placera armbågarna lite frampå kroppen och se till att armbågarna håller sig kvar mot bröstkorgen. Du drar dig sedan upp genom att böja armbågarna tills du nuddar med knogarna mot bröstkorgen/nyckelbenen. Bromsa kontrollerat tillbaka.


3 Facepulls
 

Starta i en lagom lutning. När du har dina armar sträckta - vinkla knogarna upp emot taket. Dra sedan armbågarna bakåt i höjden av dina axlar och sträva mot att få händerna precis vid utsidan av huvudet. Promsa kontrollerat tillbaka. Tänk på att inte dra upp axlarna mot öronen, och se till att hålla kroppen rak genom hela övningen.

Testa serien och experimentera med tyngden. Ju mer lutning du har på kroppen, desto tyngre kommer det att bli. Se dock till att tekniken håller så du inte behöver "kasta" dig upp för att få ut alla repetitioner.

Sådär! Nu har du fått en anledning till att lägga in lite mer bicepscurls i ditt program, och kom ihåg, det är inget tvång att köra utan tröja som Arnold!

Stort lycka till!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter