Kombinera svingen med armhävningar för ett grymt träningspass!

Kommer du ihåg kettlebelldieten? Om du missade inlägget - läs det genast! Där pratade jag om kettlebellsvingen och dess grymma effekt på fettförbränningen och styrkan. För dig som läste inlägget - har du påbörjat din diet? Om svaret är ja - hur går det? Att utföra svingar varje dag är ingen lek, men om man verkligen går in för utmaningen, så kommer det också att ge resultat!
 

Idag tänkte jag spinna vidare på svingen, och ge dig ett träningspass där du kan kombinera den redan tunga svingen, med en annan tung övning - nämligen armhävningen! För träningspass behöver inte vara flera timmar långa för att de ska ge resultat. Allt handlar egentligen om vilka övningar du väljer och hur du utför dem. Kvalitet är här ett betydligt större ord än kvantitet.  Välj ett par eller 3 övningar som du utför tungt och riktigt bra - så har du fått ett grymt träningspass!

För att återgå till själva träningspasset så kommer du alltså kombinera kettlebellsvingen med armhävningar. Gietvis får du själv välja vilken tyngd du har på din kettlebell, samt om du gör armhävningen på golvet eller mot en upphöjning (bänk, bräda, skivstångsställning etc). Sträva alltid mot att göra övningarna med perfektion! Du kommer få ut så mycket mer av din träning om du lägger övningarna på din nivå, istället för att försöka imponera på någon med en teknik som inte ser bra ut.

Upplägget som följer kan du antingen använda som en del av ditt träningspass (kanske en pulshöjare mitt i? ) eller som ett träningspass i sig. Det finns inget som säger att du inte kan köra det flera gånger, med några minuters vila emellan. Det är bara du som sätter stopp!

Såhär kan passet se ut:
 


Svingar: 10 reps
Armhävningar: 5 reps
Svingar: 10 reps
Armhävningar: 4 reps
Svingar: 10 reps
Armhävningar: 3 reps
Svingar: 10 reps
Armhävningar: 2 reps
Svingar: 10 reps
Armhävningar: 1 rep

DONE!


När du har gjort detta har du på några minuter utfört 50 svingar och 15 armhävningar. Och där kan man bara säga grymt bra jobbat!

Om du inte är helt bekant med kettlebellsvingen ber jag dig att först lära dig tekniken (jag vet att jag är tjatig - men det är viktigt!), och du kan få en teknisk genomgång av mig och Tobias från Uppsala Träningsstudio nedan:
 

 

Gällande armhävningen är det viktigt att tänka på formen. Det är lätt hänt att man får en lite hängande position då man blir trött (och tro mig, du kommer bli rätt trött), vilket medför en ökad svank och en felbelastning på ryggen. Slå därför en kik på den här videon där jag går igenom lite mer noggrant hur en armhävning bör se ut. Gör den hellre långsamt och kontrollerat än att du studsar upp från golvet!
 

 

Sådär, nu har du alla förutsättningar för att få dig en riktigt genomgång i gymmet med hjälp av en kettlebell och din egen kroppsvikt! Jag vill bara säga stort lycka till, och du, glöm inte att värma upp ordentligt innan passet!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter