Kettlebelldieten

Det finns en uppsjö av dieter, olika sätt att äta och träna för att gå ner i vikt, tighta till kroppen och bli snyggare. Problemen är att det sällan fungerar, och många blir trötta på att lägga ner tid på något som inte ger utdelning. Jag håller med. Det finns otroligt mycket skit där ute. Men det finns sätt, att göra stor skillnad på, som inte involverar en livsomställning eller andra radikala förändringar. Det finns verktyg som man kan implementera i sin träning som kan ge otroligt stor effekt!

Svaret är: KETTLEBELLSVINGEN! Det finns få övningar som är så effektiva som svingen: Den bränner fett, ger dig fastare ben och rumpa, plus att du ökar upp din styrka i baksida lår, rumpa och rygg!

Med det sagt, vill jag också vara tydlig med att om du inte har tränat in tekniken – måste du göra det först!
 


Om du lyckas utföra svingen korrekt är det en otroligt bra övning för ditt träningsprogram. Då den är väldigt allsidig kan du komma lång med den här övningen. Kom dock ihåg att det är viktigt att du utför den korrekt.

Svingen kan se relativt enkel ut när man tittar på den, men sanningen är den att det kan vara lite lurigt att få in tekniken. Att ta hjälp från någon som kan lära dig är värt både tid, pengar och energi (tro mig, du kommer få ut mycket av svingen).

När du börjar med kettlebellsvingen är det inte helt ovanligt att bli ganska mör i kroppen och baksidan, MEN, om du känner ren smärta så är det antagligen för att du gör FEL. En korrekt utförd kettlebellsving orsakar inte smärta – bara träningsvärk, trötthet och en grym fettförbränning!

Hur kan man då kalla den här övningen för en diet? Ja, det kan man fråga sig. En diet har ju som syfte att minska någons fettprocent och generera en viktnedgång. Problemet med en diet är ofta att man snabbt går upp vikten igen när man börjar äta normalt. Dessutom blir man långt ifrån vältränad endast genom att gå på en diet. Om du vill gå ner i vikt, minska din fettprocent och bli fast i kroppen – ät bra mat och påbörja din kettlebelldiet!

KETTLEBELLDIETEN

Som jag nämnde ovan är en förutsättning att du kan utföra övningen korrekt. Om inte – ta hjälp! Det här är ingenting för någon som aldrig har styrketränat eller testat fria vikter.

Hur många svingar ska man göra?

En målsättning kan vara att utföra 75-250 svingar – utan att du känner dig helt förstörd dagen efter. Vikten på klotet är väldigt individuellt, kom dock ihåg att ju tyngre klot du har, desto snabbare kommer ditt grepp och dina händer att skrika på hjälp! Är du relativt ovan vid svingen, börja lite lättare och utför upp emot 75 svingar. Är du mer van? Ta ett tyngre klot och testa dig fram hur många du klarar av. Jag brukar köra 100 svingar uppdelat på 5 omgångar, och tycker det är ganska lagom. Men det är du som bestämmer.

Hur ofta?  

Kontuniteten är beroende på din motivation och hur mycket du vill lyckas med din diet. Du kan köra svingarna varje dag om du vet att du håller en perfekt teknik, samt att du inte blir förstörd dagen efter. MEN, om du inte är lika van, ha som mål att svinga 3-4 gånger i veckan – utöver ditt vanliga träningsprogram. Svingarna ska alltså inte ersätta ditt nuvarande träningsprogram utan snarare läggas till för att få en ökad effekt.

Olika upplägg

Det är orimligt tungt att köra 100 svingar på rad – dela därför upp svingarna i intervaller om 10, 15, 20 eller 30 stycken (beroende på hur många du klarar med god teknik).

Du kan också köra:

5 st – sätt ner klotet några sekunder

10 st – sätt ner klotet några sekunder

15 st – sätt ner klotet några sekunder

15 st – sätt ner klotet några sekunder

10 st – sätt ner klotet några sekunder

5 st – sätt ner klotet några sekunder

Därefter har du gjort 60 svingar med minimal vila – VOLIA!

Ett annat upplägg kan vara att svinga under 30 sekunder och sedan vila under 30 sekunder. Då kommer du snabbt komma upp i puls, och lär sedan kroppen att återhämta sig snabbt emellan intervallerna.

Så testa kettlebelldieten under en månad och utvärdera sedan vad du har fått för resultat! Om någon frågar vilken diet du går på – då vet du att du har lyckats!

Glöm dock inte att först gå igenom grunderna. Det brukar jag göra både för min egen del och med mina kunder. Men utmaningen är egentligen ganska enkel om du väl har basen.

Kontentan: TESTA!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter