Har du ont om tid? - Gör en omelett


Hösten för mig är en årstid som innebär en nystart. Jag kopplar alltid ihop hösten med de tider då jag skulle börja skolan. Jag gick alltid till bokhandeln och köpte ett nytt pennskrin, vilket var lika spännande varje gång. Det har på något sätt hängt kvar, och i vuxen ålder kan jag knappt vänta tills jag får gå till bokhandeln och köpa den finaste kalendern efter en nogrann genomsökning av sortimentet.

Men hösten innebär inte bara en nystart för skolorna. För många innebär det att komma igång med träningen eller kosten efter en sommar med diverse glass, alkohol grillmat.

Under mina år som tränare har jag kommit fram till en sak gällande kosten. Om det ska funka måste det vara enkelt! Det gäller inte bara mina kunder utan också för min egen del. Att laga en stor måltid är inte det mest lockande om man kommer hem klockan 20 efter en hel dag på gymmet. Då måste det gå snabbt och vara enkelt.

Ett av mina favorittips att ta till när det kommer till enkelhet är att göra en omelett. Det som är mest praktiskt är att du i princip kan ta vad som helst som du har i kylskåpet (förutsatt att det finns något i kylskåpet). Dessutom får du i dig massor med näring i från äggen.

Jag tänkte dela med mig av ett recept med något av det godaste som finns i skogen - kantarellerna. Vad är inte härligare än att gå ut i skogen och plocka svamp, för att sedan använda dem i en soppa eller omelett?
 

Recept: Omelett med kantareller
2 portioner

4 ägg
2 dl kantareller
 1 Gul lök
Smör
Ost
Persilja
Salt & Peppar


Gör såhär:  Börja med att strimla löken. Om du har färska kantareller slår du sedan på en stekpanna, lägger i en klick smör och steker kantarellerna tills vätskan har försvunnit till största del. Häll kantarellerna i en skål vid sidan av och stek löken i smör. När löken har fått en gyllenbrun färg häller du tillbaka kantarellerna i stekpannan och knäcker i äggen. Rör runt tills allt blandas. Krydda med salt och peppar efter smak. När du har fått en fin omelett hyvlar du på några skivor med ost uppepå. Och dekorerar med en persiljekvist.

Nu har du skapat en nyttig måltid, som antagligen inte har tagit dig mer än 10-15 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

 

Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter