Jag har tröttnat på allt skitsnack!

Media framställer kvinnor i smala former och visar upp fotomodellkroppar i artiklar och intervjuer. Detta samtidigt som träningstidningar och fitnessmagasin matar dig med informationen om att du ska gå på kaloriunderskott och träna med små, lätta vikter för att få den optimalt slanka kroppen. Dessutom finns det tränare som förespråkar att man inte ska lyfta mer än 2.5 kg som kvinna.

Kort och gott så är jag trött på allt skitsnack om att kvinnor inte ska lyfta tungt och bygga sig starka både fysiskt och mentalt.

Jag har skrivit ett inlägg om detta hos Uppsala Träningsstudio. Där kan du läsa om den vanliga missuppfattningen: Att man skulle bli bulkig av tunga lyft, samt vilken effekt det faktiskt har att lyfta tungt.

Du kan läsa inlägget HÄR. Lämna gärna en kommentar - jag vill  höra just din åsikt!
 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter