Snabbt och enkelt - Laxpytt med sparris


Jag håller just nu på att starta upp en träningsstudio i uppsala, och på något sätt springer tiden iväg när man har mycket att göra (många av er känner säkert igen det här). Det är riktigt roligt och spännande, men man blir lite mer beroende av att andra saker ska gå snabbt (att laga mat till exempel).  Därför blev jag väldigt positivt överaskad när jag hittade ett recept på en laxpytt. Det gick otroligt fort att göra, och det bästa av allt är att det är en komplett måltid fullproppad med näringsämnen. Dessutom känns den helt perfekt att göra på sommaren! Så om du är ute efter ett snabbt, enkelt  och näringsrikt recept - testa det här!
 

Recept Laxpytt med sparris:
2 personer

2 bitar Lax
1 Gul lök
1 stor Sötpotatis
Ca 10 st gröna Sparris
Olivolja
Salt och peppar

Ingredienser till såsen:

1 ½ dl Creme fraiche
1 msk pressad Citronsaft
½ msk Chilisås
Salt och peppar
 

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.  Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen och ställ den i kylen medan du förbereder själva laxpytten.

Skala löken och sötpotatisen och skär dem sedan i små tärningar tillsammans med sparrisen. Häll på lite olivolja i en form och lägg sedan i potatisen, sparrisen och löken. Salta och peppra. Sätt sedan in i ugnen cirka 20-25 minuter. Rör om lite då och då.

Under tiden tar du fram laxen och skär denna i tärningar precis som de andra ingredienserna. Stek laxen i stekpanna tills den är klar, salta och peppra. 

När grönsakerna i ugnen är klara tar du fram formen och lägger i laxbitarna. Kasta runt och servera tillsammans med den kalla såsen.
 

Smaklig Måltid!
 

Etiketter: recept kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter