Stressad och ur form? Få tipsen som hjälper dig bli tränad på kort tid
 


Är du stressad på jobbet? Har du problem att hinna träna och äta nyttigt? Då är det här inlägget för dig!

Det är vanligt att man blir svagare, går upp i vikt och mår sämre när man blir äldre. Det hänger ofta ihop med ökad stress på arbetet, större ansvar, familj etc. Detta kombinerat med mindre tid och energi. Problemet är inte att vi inte vet vad vi ska äta eller göra för att må bättre. Problemet är att många har svårt att bibehålla en sund livsstil.

Den goda nyheten är att det GÅR att göra något åt saken – oavsett hur mycket eller lite tid man har. Allt som krävs är ett par timmar per vecka. Och man kan tycka att det är ganska lite begärt, med tanke på att vi har 168 timmar per vecka att tillgå. Framför allt borde alla inse att två timmar av vår vecka är värd att lägga på vår egen hälsa.

Alla vill vi vara vältränade och äta bra. Men, att ”börja på måndag” blir ofta uppskjutet, och till slut har det gått flera år utan att någonting har hänt.
 

LÖSNINGEN
 

1. Gör din träning kort och effektiv
2. Försök hitta den del av din kost som du tror kan göra störst skillnad, och arbeta mot att förändra den.
 

GÖR DIN TRÄNING KORT OCH EFFEKTIV
 

Du behöver inte spendera flera timmar på gymmet för att din träning ska ge resultat -  det kan räcka med två timmar i veckan! Det viktigaste är att du får in rutin och kontinuitet. Är du stressad kan du lägga in fler, korta pass, istället för att spendera lång tid inne på gymmet. Välj mellan följande:

1. Kör ett helt träningspass på gymmet (om du har gott om tid)

2. Kör ett snabbt träningspass på gymmet (om du har ont om tid)

3. Träna hemma (om du inte vill ha ett gymkort, eller inte hinner iväg)

4.  Sätt ihop ditt egna valfria pass (beroende på vart du befinner dig)

Vill du köra ett snabbt träningspass på gymmet kan du hitta exempel på upplägg här, här och här. Vill du träna hemma går det bra att arbeta med kroppsvikten,  då kan du hitta tips på upplägg här , häroch här .

FÖRSÖK HITTA DEN DEL AV DIN KOST SOM DU TROR KAN GÖRA STÖRST SKILLNAD, OCH ARBETA MOT ATT FÖRÄNDRA DEN

Det är väldigt svårt att förändra allting på en och samma gång, därför kan du börja med att identifiera den del av din kost, som kan göra störst skillnad. Det kan exempelvis vara att minska på läsken, minska på pastan eller sluta äta godis på lördagar. Du vet bäst själv vad just du kan förändra.

Du startar alltså med att förändra EN sak (inte två – en!), som du sedan fokuserar på under några veckor. När du känner att du har gjort det till en rutin, då kan du välja nästa sak som du fokuserar på. Att förändra sitt sätt att äta är alltså en pågående förändring som inte görs över natten. Det finns en orsak till att dieter inte fungerar. De innebär generellt sett att man förändrar allt på en gång, och när man inte ser resultat lägger man av. Du ska istället bygga upp en rutin som fungerar i längden. Det kommer garanterat ge dig bättre resultat, både på din träning, din viktnedång och din hälsa.
 

SLUTSATS


Är du för stressad för att bli vältränad? Skippa gymmet om du behöver, har du inte tid kommer det bara bli en större stress. Kör istället ett kort pass hemma eller i trädgården,  och se till att välja en sak i taget som du förändrar i din kosthållning.

Har du svårt att hålla dig på spåret? Många har det här problemet. Tricket är att skippa ytliga lösningar såsom dieter eller quick fixes. Skaffa istället ett program som du kan följa, som också är utformat efter dina förutsättningar. Vill du ta det steget längre kan du ta hjälp av en tränare eller skaffa en träningspartner. Du kommer inte vilja göra någon annan besviken genoma att inte dyka upp på träningspassen.

Det finns alltså vägar till en vältränad kropp, utan att spendera timmar på gymmet, eller att lägga om allt i sin kost på en gång. Och du är värd att prioriteras – glöm aldrig det!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter