Tips till dig som är stressad

Just nu visas Stockholm marathon på teven och jag kan bara lyfta av hatten till alla er som springer eller har sprungit. Men det är inte alla som har tiden att träna inför ett marathon eller utföra marathon-pass på gymmet. Det finns dem som är stressade och vill lägga så lite tid som möjligt på träning.

Som avslut på maj månad vill jag därför dela med mig av ett träningsupplägg till alla er som är stressade, men som ändå vill ha en fast rumpa. För det är faktiskt så, att det går att få till riktigt effektiva och tuffa träningspass på väldigt kort tid - vilket många strävar efter!

För att tidseffektivisera sina träningspass kan man lägga upp det i form av en cirkel. Du utför alltså alla övningar på rad, med så lite vila som möjligt emellan. Detta kommer göra att passet går snabbt, samt att du får bra pulsträning på samma gång. Se dock till att ta någon minut vila mellan varje varv, för att låta musklerna återhämta sig någorlunda.

Du utför alla övningar med kettlebells, så se till att duka fram alla vikter som du behöver innan du kör igång, du kommer antagligen inte ha samma vikt i knäböjen som du har i marklyftet. Testa därför innan vilka vikter du ska ha, för att inte slösa massa tid.

Innan du kör igång är det också viktigt att du utför en ordentlig uppvärmning. Ett bra exempel kan vara dynamiska rörlighetsövningar och aktiveringträning för att få igång muskler och ligament. Sen är du good to go!

Utför cirkeln 2-6 varv med cirka 60 sekunders vila mellan varje varv.

 

GOBLET KNÄBÖJ x 10
 

 

UTFALL BAKÅT x 10/BEN
 

 

När du har utfört några varv av den här cirkeln än jag ganska säker på att du kommer känna av benen och rumpan! MEN, det som är så bra med övningarna är att de faktiskt är helkroppsövningar, du kommer alltså träna hela kroppen i varje övning. Perfekt!

Du som är stressad behöver alltså inte utföra långa, sega pass på gymmet som tar upp din dyrbara tid. Gör det snabbt och effektivt så kommer du också komma närmre målet om en fastare rumpa!

Stort lycka till!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter