3 vanor för en fastare rumpa

Bilden lånad från: www.bodyforwife.com
Bilden lånad från: www.bodyforwife.com


När man har fått för sig att man ska göra- eller uppnå något, är det lätt att man bestämmer sig för att köra all in direkt. Ungefär som att bestämma sig för att man ska klara av att springa 1 mil. Man börjar springa.  Springer helt utan plan, gärna flera gånger i veckan, tills knäna börjar göra ont och man får lägga av PANG BOOM.

Det är ju inte riktigt så man vill att det ska bli.

Att uppnå ett resultat handlar ofta om att skapa bra vanor. I det här fallet har du antagligen bestämt dig för att du ska få den snyggaste rumpan i stan, eller i alla fall att du med stolthet ska kunna bära upp dina tighta jeans när du går ut med vännerna i sommar. Oavsett anledning så är det viktigt att du skapar en bra plan för hur du ska lyckas. Jag vill därför gå igenom 3 grundpelare för att du ska få så bra resultat som möjligt och lyckas med din målsättning!

1. TRÄNA RÄTT OCH KONSEKVENT

Att få in träningen som en rutin - och göra det konsekvent - är jätteviktigt för dina resultat. Du kommer inte få den rumpan du vill ha genom att köra ett pass i veckan. Om du inte har tid att träna så har du antagligen inte planerat på ett bra sätt. Tiden finns, det gäller bara att kolla över dina prioriteringar. Träning är en färskvara, och något som man måste underhålla hela sitt liv. Du behöver ständigt utmana kroppen för att du ska utvecklas:

- Träna i regel 3-5 gånger i veckan.

- Lägg upp träningen i relation till din målsättning. Vill du ha en fast rumpa ska träningen innehålla övningar som gynnar ditt mål.

- Jobba med grundrörelser såsom knäböj, marklyft, höftlyft och utfallssteg.

- Se till att att du håller en hög kvalitet (bra teknik) på din träning.

-  Lägg in högintensiv konditionsträningför en ökad förbränning.

- Gör det enkelt!!

2. ÄT EN NÄRINGSRIK KOST

Man får inte en fast rumpa av pizza och halvfabrikat, det vet vi alla. Om du tränar mycket är din kropp i ännu större behov av att få i sig bra näring:

- Ät mycket grönsaker.

- Ät fullvärdigt protein av bra kvalitet (kött, fisk, fågel).

- Ät bra fetter (undvik transfetter som finns i halvfabrikat)

- Laga i största mån maten själv!

- Ät mindre socker.

- Minska ner på kolhydrater såsom pasta och ris för att minska risken att överäta dessa livsmedel.
Ersätt detta med rotfrukter och andra grönsaker.

- Ät tills du är 80 % mätt (tänk att du ska orka gå på en långpromenad efter måltiden).

- Drick mycket vatten och minska på mängden alkohol och läsk.

3. SE TILL ATT FÅ TILLRÄCKLING MED ÅTERHÄMTNING

Återhämtningen är något som är underskattat. Vi kör på med både jobb, träning och familj, utan att riktigt tänka på att kroppen behöver vila:

-  Få tillräckligt med sömn i relation till din aktivitetsnivå. Generellt 7-9 timmar per natt.

- Minska din stressnivå och se till att ta pauser under dagen.

- Gå på massage, spa eller yoga (eller vad som får dig att varva ner).

-  Se till att ta en eller flera vilodagar från din träning, beroende på hur tufft du tränar och vilken nivå du befinner dig på.

När din kropp får tillräckligt med återhämtning kommer du vara piggare och orka köra på bättre i gymmet. Dessutom kommer dina muskler att byggas upp optimalt. Utan vila kommer nedbrytningstrenden att fortsätta nedåt, vilket kan medföra uteblivna resultat. Se därför till att träna hårt, men glöm alltså inte att vila!  

Ta gärna till dig av dessa råd och försök att inte bli som den där löparen som gasar på tills motorn går sönder. Allting handla om balans. En balans mellan träning, kost och återhämtning.

(OBS! Inget ont om löpning, det var bara ett exempel).

Lycka till!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter