Tips # 4 & # 5 för en fastare rumpa - Håll vikten nära kroppen och variera dina övningar!

Vad har egentligen goblet knäböjen, marklyftet och höftlyftet gemensamt?

Svaret är att alla tre övningarna placerar vikten/belastningen nära höften och kroppens tyngdpunkt. I knäböjen placerar du vikten mot bröstkorgen, vilket är nära tyngdpunkten, jämfört med en knäböj med stång, där vikten placeras på axlarna. I marklyftet har du kettlebellen mellan dina fötter, till skillnad från traditionellt marklyft där du placerar vikten lite framför kroppen. Till sist har vi höftlyftetdär du placerar gummibandet rakt över höften.

Vad som händer när vikten placeras nära kroppens tyngdpunkt är att du får jämnvikt och därmed en bra stabilitet. Ju bättre stabilitet du har, desto mer kommer du att jobba med rumpan. Om du är en av oss som knäböjer med en stång på axlarna, kanske du ibland kan uppleva att du får tyngden frampå tårna? Detta beror ofta på att du tappar stabiliteten och vikten hamnar utanför tyngdpunkten. Samma sak händer mer sällan i en goblet knäböj, där du har vikten mot bröstkorgen.

Kontentan: För att jobba maximalt med rumpan ska du därför tänka på att placera vikten nära kroppens tyngpunkt!

Inte nog med att du ska hålla vikten nära kroppen. Det är dessutom viktigt att du varierar dina övningar som du utför. Den ena övningen kommer inte ta på samma sätt som den andra. Dessutom kommer du inte tröttna lika snabbt om dina program varierar.

  I inläggen som följer kommer du därför få ännu fler tips på övningar som du kan variera din träning med, och vanor som är viktiga för att få en fast rumpa! Det bästa av allt är att maj månad har många dagar kvar – vilket innebär många fler inlägg!

Ät väl och knäböj mera!  
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter