Tips # 3 för en fastare rumpa - Gör höftlyft med gummiband

Det känns som det brinner i min rumpa! Gummiband kan vara riktigt jävliga.

Det är ganska vanligt att tro att ju mer vikt man lastar på, desto bättre resultat kommer man att få. MEN, det behöver inte alltid vara sant, och det kan också variera beroende på övning. Höftlyft med gummiband som utförs till utmattning (eller som gymråttan säger: ”to failure”) har visats ge en riktigt bra aktivering på rumpan.

För att du ska kunna göra den här övningen kommer du behöva ett gummiband, två hantlar och en gymbänk. Gummibandets styrka får du testa fram. Jag rekommenderar att du tar ett relativt hårt gummiband eftersom man ofta är ganska stark i den här rörelsen. Men, du ska såklart kunna pressa upp höften hela vägen, i annat fall är det för tungt.

När det gäller hantlarna behöver du ta ett par som är ganska tunga (20-25 kg), detta för att de ska hålla sig på plats fastän du pressar upp höften. Annars kommer de rulla in under dig och du har fastnat i en höftlyftar-fälla…

Eftersom tanken är att du ska göra dessa höftlyft till utmattning, kan det vara bra att lägga dem i slutet av ditt träningspass. Se det som ett sätt att göra av med energin och verkligen pumpa ut det där sista. Du gör alltså så många repetitioner som du bara kan, och när det absolut inte går att göra en till – då är du klar! Välkommen träningsvärk!
 

Utförande:

1 Ställ fram en gymbänk på ett golv som den helst inte glider på.

2. Placera ett gummiband mellan två hantlar (se till att det sitter fast ordentligt, du vill inte bli snärtad av bandet). Placera hantlarna och bandet framför bänken.

3. Sätt dig på golvet mellan hantlarna, och se till att få gummibandet över höfterna.

4. Luta dig mot bänken och försök få kanten på bänken där dina skulderblad slutar.

5. Dra in hakan lite mot bröstkorgen, ha en stolt hållning och pressa sedan upp höften så högt du kan, samtidigt som du spänner rumpan. Sikta på att få en linje mellan axel-höft-knä, när du är högst upp.

6. Gå tillbaka ner, nudda snabbt golvet och upprepa övningen.

Tänk på att inte stanna på golvet och vila. Gummibandet ska vara spänt hela tiden, vilket kommer göra att du också måste spänna rumpan hela tiden = maximal träning. Om det är så att gummibandet blir slappt när du kommer ner till golvet, stanna då precis innan golvet och fortsätt rörelsen därifrån.

Låter det inte fantastiskt att maxa ut i höftlyft?

Det tycker i alla fall jag. Vi får dock se vad min rumpa tycker imorgon…

Lycka till!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter