Hur du skapar en Rumpa som alla vänder sig om för att spana in en gång till

Jag antar att du blev exalterad bara av att läsa överskriften. Och jag kan lova att jag är riktigt taggad inför månaden som kommer, för gissa vad – hela MAJ kommer handla om hur du bygger en stark och fast rumpa!!!
 


När vi ska försöka hitta en målsättning med vår träning, eller helt utvärdera varför vi tränar, är det många som gör det för att må bra (eller i alla fall det vi säger verbalt). Men om vi ska vara helt ärlig, så är den ytliga delen en väldigt stor motivationsfaktor. Vi vill alla se snygga ut! Jag ska heller inte ljuga. Visst gillar jag att lyfta tunga saker och känna mig stark, men en väldigt stor del är också att jag tränar för känna mig snygg och trivas med mig själv.

Så jag frågar dig: Varför tränar just du?

Oavsett om du vill bli riktigt stark eller om du vill se snygg ut, så är du välkommen att följa med på månadens äventyr. För du kommer få dyka in i en GLUTE-MADNESS!

Under månadens gång kommer du få ta del av mina bästa tips för att du ska få en fast rumpa, mina favoritövningar och mycket mycket mer! Det får du bara inte missa!!

Så samla ihop dina bästa tjejkompisar/killkompisar, starta en rumptävling på jobbet och tagga till, för nu kör vi!

Utför varierade rörelser för maximal aktivering

Vad jag vill börja med, är att du ska få utvärdera ditt träningsprogram.

Om du vill få en fastare rumpa och maximera din utvekling, är det viktigt att du utför verierade rörelser, eftersom olika rörelser har olika effekt på din kropp och din rumpa.

Tunga knäböj och utfallssteg är exempelvis övningar som till viss del bryter ner din muskulatur (vilket är bra), och detta funkar bra till en vill gräns. I dessa övningar får du också med stor metabol effekt, dvs. fettförbränning.

Höftlyft med skivstång är en övning som maximerar belastningen och aktiveringen i rumpan, men ger en mindre metabol effekt.

Övningar med gummiband som du utför i sidled är bra för den övre delen av rumpan. Marklyft, kettlebellsving, och vissa former av plankan är också riktigt bra övningar för att bygga upp styrkan i rumpan.   

Som du märker tar övningarna på lite olika sätt.

Så om du vill ha en fast rumpa, börja med att kolla igenom ditt träningsprogram, och se så att du inte har fastnat i ett mönster.

Du ska alltså undvika att göra samma variant av knäböj 7 dagar i veckan, utan istället varva med höftlyft, utfallssteg, gummibandsövningar och kettlebellsvingar. Du kommer få ut mycket mer av din rumpträning och det kommer i slutändan (ha! - såg du vad jag gjorde?) att synas på dina resultat!

Så fram med ditt program och utvärdera din träning! Och gör dig redo för en helt fantastisk månad!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter