Glutenfria Frukostfrallor

Nybakt bröd är helt klart något av det godaste man kan äta till frukost. Tillsammans med en rykande kopp kaffe (blir hungrig bara av att prata om det).

Jag är ständigt på jakt efter det "perfekta" receptet på bröd, som inte innehåller vanligt, vitt mjöl. Då mjölet verkar vara det som ger bröd dess frasiga konsistens, är det inte enkelt att få samma effekt av exempelvis mandel- eller kokosmjöl. Det gäller därför att få ihop en bra mix av ingredienser för att det ska fungera.

De här frukostfrallorna fick faktiskt en ganska bra frasighet, och de är definitivt ett av de bästa recepten som jag har testat hittills. Det som också är så bra är att de är gjorda med bakpulver, vilket innebär att de inte behöver någon tid för jäsning. Det är bara att blanda ihop ingredienserna och poppa in dem i ugnen.

Recept Frukostfrallor
6-7 st

50 g Smör
2 st Ägg
2 dl Creme fraiche
0,75 tsk Salt
2 tsk Bakpulver
2 dl Mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Valfria frön att ha uppepå frallorna (jag använde solroskärnor och linfrön)

 


Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smält smöret på svag värme, och under tiden vispar du äggen. När smöret har svalnat blandar du ihop det med äggen och tillsätter creme fraiche, salt och bakpulver.

Blanda ner resten av ingredienserna och låt sedan smeten stå och vila cirka 5 minuter för att fiberhusket och pofibret ska hinna absorbera vätskan. Det är detta som kommer göra att du få en deg istället för en smet.
 

 

Rulla sedan 6-7 bollar som du placerar på en plåt klädd i bakplåtspapper. Pudra över dina frön och grädda frallorna i ugnen cirka 15-20 minuter, tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.

Det är svårt att ersätta det vanliga brödet helt, men det finns alternativ som är värda att testa. Det som är bra med dessa frallor är att de mättar betydligt mer än vanligt bröd, eftersom de innehåller nötmjöl som är fetare än det vanliga mjölet - för att inte tala om skillnaden i näring.

Så vill du ha ett mättande, glutenfritt alternativ - testa gärna! Och jag vill mer än gärna veta vad du tycker om dem!

 

Lycka till!

Etiketter: recept glutenfritt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter