Hur du skapar en Juice fylld med Nyttigheter

Det är förkylningstider! Du kanske själv har drabbats av en förkylning, eller så kan du inte gå miste om att din kontors-kamrat snyter sig en gång i minuten. Det är svårt att undvika dessa förkylningar som härjar, dessutom, har du väl drabbats, finns det inte så mycket annat att göra än att vänta ut symtomen. Jag skrev tidigare ett inlägg om hur du undviker att bli förkyld (sorry, inga mirakelpiller..), det är snarare en del av livsstilen som påverkar hur väl ditt immunförsvar fungerar. Om du inte redan har läst det, kan du göra det här.

MEN, även om det kan vara svårt att direkt bli av med en förkylning som du redan har fått, så är det aldrig fel att proppa kroppen full med nyttigheter för att den ska återhämta sig optimalt! Därför tänkte jag idag dela med mig av ett juice-recept för dig som vill damma av din jucepress hemma. Det som är så bra med juicer (och smoothies för den delen) är att du kan pressa i massor av olika saker, och få i dig en stor del nyttigheter i ett och samma glas. Sedan är det såklart en fördel om det också smakar gott..  Jag lämnar det till dig att avgöra! Jag tycker i alla fall att denna smakar riktigt fint, samtidigt som man känner en lite stickande smak av chili. Den kommer göra att du får i dig mängder med vitaminer, antioxidanter och fibrer!

Receptet innehåller egentligen bara citron, men jag tycker det ger en fin smak att använda lite apelsin också, så testa dig gärna fram för att se hur du vill ha din juice.
 
Recept Mango- och Chilijuice

1 Mango
1 Citron/Apelsin
½ Honungsmelon
400 gram Vitkål
1/5 Chili

Skala frukterna och dela upp dem i lagom stora delar så de passar din juicepress. Pressa ut all juice ur frukterna och grönsakerna och servera i glas (vill du göra det till en upplevelse bör du dekorera med en skiva citron eller apelsin, man dricker ju också med ögat).

Jag brukar göra en lite större mängd juice för att man ska kunna ha en tillbringare i kylskåpet. Detta gör att du enkelt kan ta en liten vitamin-shot varje morgon utan att behöva pressa ny juice varje gång.
 
Lycka till!
 
Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter