Ruggigt goda Äpple- och Kanelscones

Ibland har man bara riktigt tur och hittar de där guldklimparna till recept! Själv hittade jag det här receptet på scones i en träningstidning där Annika Sjöö hade satt ihop några paleo-recept. Jag ska alltså inte ta åt mig äran, men vill såklart dela med mig till alla er - eftersom det blev så otroligt gott. Som ni kanske märker är de recept jag lägger ut ofta någon form av bröd. Eftersom jag själv inte äter så mycket av "vanligt bröd", så är jag ständigt på jakt efter alternativ som är snällare mot magen och som inte innehåller vitt mjöl och gluten.

Dessa scones är i receptet ganska likt ostbröden i grunden, som jag tidigare har lagt ut här på hemsidan, och gillar du ostfrallor rekommenderar jag dig att testa dem också. Angående äpplena så kanske du läste i mitt föregående inlägg att äpplen är en av de frukter som är som mest besprutade. Om du har möjlighet, välj därför ett ekologiskt alternativ för att undvika onödiga kemikalier i din mat.

För att gå in lite mer på själva receptet så är det nästan löjligt enkelt att göra. Du kan nästan ge sleven till din 3-åring och han/hon kan fixa dessa åt dig - så enkelt är det! Men bara för det ska man inte bli övermodig, det krävs ändå lite koll på ugnen för att de inte ska brännas...
 
Recept Äpple- och Kanelscones

Cirka 6 stycken

2 Äpplen (ekologiska)
2 dl Mandelmjöl (finns att hitta i glutenhyllan i butiken)
2 Ägg
1 tsk Fiberhusk (åter igen på glutenhyllan)
1 tsk Bakpulver
1 msk Kanel (eller mer - enligt min mening blir det godare med lite extra)
1 msk Kokosolja (Valfritt! Jag körde utan eftersom jag inte hade någon, blev bra ändå)

 
Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk, kanel och eventuellt oljan. Skala sedan äpplena och riv dem med ett traditionellt rivjärn, eller lägg dem i en matberedare, det beror på hur mycket du vill jobba för dina scones. Blanda sedan ner de rivna äpplena i smeten.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen cirka 10-12 minuter. Det är här dina hök-ögon kommer in i bilden. Ingen gillar bränt bröd!

Servera sconesen med valfritt pålägg. Jag älskar att ha mycket smör med ost och gurka, men du får såklart ta din egen favorit!

Lycka till!
 
Etiketter: kost frukt paleo

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter