Kettlebellsving + Knäböj = GRYM FINISHER

I somras gjorde jag en pakt med mig själv – den bestod av att gå på massage oftare för att återhämta musklerna från tuff träning, och knåda ut axlarna efter allt bloggande. Men om du har varit hos en riktigt duktig massör, vet du att det inte alltid är en dans på rosor. Massage och triggerpunktsbehandling kan vara riktigt obehagligt – samtidigt som det är en tillfredställelse att känna muskelknutorna lösas upp ordentligt. En rejäl massage kan jag verkligen relatera till en viss hat-kärlek. Kanske har du också något att relatera denna typ av känsla till?

Många av mina kunder skulle nog relatera denna hat-kärlek till den splittade knäböjen, släden som puttas fram och tillbaka över löparbanan, repsvingarna som gör att det brinner i axlarna, eller kettlebellsvingarna mixat med knäböj som bara är en helt grym kombination! Boom! Det är precis vad jag ska bjuda er på idag!

Knäböj och kettlebellsvingar är båda övningar som jobbar med stora muskelgrupper, vilket kommer göra att din puls stiger till skyarna.

Egentligen kan man kombinera vilka övningar som helst och sätta ihop dem till en utmanande finisher. Tänk dock på att om du vill att övningarna ska agera som ett pulsmoment, försök välja övningar som involverar hela kroppen. 

Det är ett ganska enkelt upplägg, du ska utföra övningen i en stege, där du startar högst upp, och arbetar dig neråt.
 


Såhär ser upplägget ut rent konkret:

Kör 10 st kettlebellsvingar följt av 10 knäböj

Kör 9 st kettlebellsvingar följt av 9 knäböj

Kör 8 st kettlebellsvingar följt av 8 knäböj

Kör 7 st kettlebellsvingar följt av 7 knäböj

Kör 6 st kettlebellsvingar följt av 6 knäböj

Kör 5 st kettlebellsvingar följt av 5 knäböj

Kör 4 st kettlebellsvingar följt av 4 knäböj

Kör 3 st kettlebellsvingar följt av 3 knäböj

Kör 2 st kettlebellsvingar följt av 2 knäböj

Kör 1 st kettlebellsving följt av 1 knäböj


Varsågod att falla hejdlöst ner på marken och dra efter andan.....
 

Jag  vet, den kan vara riktigt tuff. Samtidigt kan du göra den precis så tuff som du själv vill. Vill du att den ska vara helt galet jobbig – lägg på rejält med vikt (kom dock ihåg att tekniken alltid ska vara mer än bra!). Kanske vill du också klättra tillbaka upp på stegen efter du har klättrat ner? (bonuspoäng till dig i sådant fall). Jag vill dock rekommendera till dig som är på en lite lagom nivå, att köra övningen med vikter som du känner dig bekväm med, samt att du alltid ser till tekniken, även om syftet är att få upp pulsen. Ingen vill gå från gymmet med den skammen att man tappat sin kettlebell rakt in i spegeln, för att den var för tung för nävarna... det finns ingen spegel i världen man kan rädda genom att smörja in händerna i kalk, om greppstyrkan inte finns.

Så även om du drar dig för att köra den här övningen, kommer du känna dig precis som jag känner mig efter den där riktigt tuffa massagebehandlingen – totalt omtumlad och mör i kroppen – men samtidigt så sjukt nöjd att jag gjort något bra för mitt välmående och min hälsa!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter