Sommaren är inte över - Riktigt än!


Vädret är nästan onormalt fint, och värmen går inte att ta miste om. Det finns inget som lockar mer än ett svalkande bad och en spritzer som väntar under parasollet när man är färdig. Semestern är verkligen en tid då man kan leva i nuet och bara göra vad som faller en in. Jag själv kom hem i fredags efter två härliga semesterveckor som spenderats i sommarstugan.

Semestern kändes så bekymmerslös och enkel. Mycket träning blev av, samtidigt som vi kunde njuta av grillad mat, sol och bokläsning. Vi hade packat med oss kettlebells, TRX band, bulgarian bag och en yogamatta – bättre kunde det inte bli. Vad som var så härligt med träningen i sommarstugan var, att den  inte heller kändes så kravfylld. Hemma har jag en struktur. Jag har alltid ett program att följa, och en plan att gå efter. Och det är klart att det är bra, men jag upptäckte hur skönt det var att bryta av med lite lekfullhet. Vädret var perfekt hela tiden, och vi satte ihop ”dagens pass”, vilket kunde vara en stege av kettlebellsvingar, ett yogapass eller en löptur i skogen.

Men underbart är kort brukar man säga. Jag är nu tillbaka i stan - och på jobbet (på årets varmaste dag), och jag kan tänka mig att många av er också har avslutat sin semester. Missförstå mig inte, även om jag har vant mig vid att glassa i solen och läsa böcker halva dagarna, så är det kul att vara tillbaka och träffa kunder och sätta ihop nya, grymma träningspass. För även om ledigheten har sin fulla charm, så har ju jobbet också sin.

För er som börjat jobba igen, tänk på att även om arbetet har satt igång och vardagen rusar fram igen, så är sommaren inte slut! Det är bara början på augusti och förhoppningsvis är det massor med fina dagar kvar. Ta vara på solljuset och använd din energi till att träna – eller att starta upp din träning. Som jag så många gånger sagt tidigare så är det under sommarhalvåret som du har mest ork, och du kan tillgodogöra dig träningen bättre, och kanske få de resultat som du länge eftersträvat?
 


Vill du inte gå in på ett varmt gym (som antagligen har samma temperatur som utomhus), se då till att istället träna ute i det gröna – och samla på dig D-vitamin! Jag har tidigare i sommar gett förslag på en del träningspass utomhus, bla. Kortspelet där du får en rejäl genomkörare med hjälp av din kroppsvikt och en kortlek.  Men du kan också passa på att göra din yogaserie utomhus, eller varför inte ta en härlig löptur eller promenad innan du börjar jobba?

Som jag nämnde ovan fick vi en hel del träning gjord trots semester. Och jag blev ändå lite förundrad över hur mycket jag orkade träna, i jämförelse med när jag arbetar.  Men så kom jag på att jag sov mellan 8-10 timmar varje natt helt ostört, jag åt bra mat och jag fick mycket vila mellan passen. Såklart att jag orkade träna mycket. Kroppen fick all sömn och näring den behövde. Ta därför tillvara på tiden nu när du orkar mer. Det är bättre att du tar en veckas ledighet från träningen en mörk novembervecka när du har som mest att göra på jobbet.
 


Glöm inte att sommaren fortlöper även om din ledighet inte gör det!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter