LCHF Blomkål- och Fänkålssallad


Vi går in mot grillsäsongen, eller ja, vi är redan där - underbart! Som jag också säger till mina klienter som ska lägga om sin kost, är sommaren det bästa tillfället att göra det.  Det finns gott om grönsaker, grillen används frekvent, och det kan inte bli annat än bra! Det är väldigt enkelt att äta en lågkolhydratkost på sommaren. Grilla lite kött, gör en god sallad och ät det med en riktigt god sås! Man kan aldrig få för mycket av bearnaise!

Hur som helst, för att det ska bli enklare för dig att veta vad du ska äta till ditt kött/fisk/fågel, eller om du bara vill ha tips på ett bra tillbehör i övrigt, så har du kommit rätt! Jag ska väl erkänna att jag inte snickrat ihop receptet själv. Även om jag vill se mig själv som uppfinningsrik - så har jag faktiskt lånat receptet av Tommy Myllymäki. Men man kan aldrig dela för mycket! Nu har ju Tommy fått äran hur som helst!

 

Recept Blomkål- och Fänkålssallad

1 Fänkålshuvud
1 Blomkålshuvud
Saft och skal av 1 Citron
I kruka Dill eller 1 paket fryst Dill
1 klyfta Vitlök
Ca 3 dl Grekisk/Turkisk/Rysk Yoghurt (välj din favorit)
Ett par matskedar Olivolja
Salt & Peppar

Man kanske kan undra hur den är mixen av ingredienser kan bli så otroligt bra tillsammans? Jag hade aldrig kommit på det själv, men det är otroligt gott - testa får du se!
 


Gör Såhär

Börja med att skiva fänkålen tunt (helst med mandolin, det är inte spec gott att få en rejäl bit fänkål i munnen). Glöm inte att spara fänkålsdillen till dekoration. Skär sedan ner blomkålen i små buketter - salta och blanda.  Under tiden blomkålen och fänkålen står och gottar sig med saltet, förbereder du och tillsätter citronskal och saft, pressad vitlök och olivolja.

Blanda sedan råkostsalladen med din valda yoghurt och dill. Salta och peppra efter smak. Nu är den redo att servera! Jag skulle dock rekommendera att du gör den en liten stund i förväg, så smakerna får stå till sig lite.

Lycka till - och glöm inte att kombinera grillkvällen med lite tunga lyft!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter