Somrig Ceasarsallad

Något som är riktigt bra med att sommaren är här, är att grönsaksmarknader slår upp, med fina grönsaker, frukter och bär! Vad passar då bättre än att göra din egen sallad? Jag vet inte vad du tycker, men när man beställer en sallad ute, så är det alltid något man vill ändra, även om det innebär att man bara vill ta bort kvisten med dill som ligger på toppen.

Jag tänkte idag ge dig tips på en riktigt god ceasarsallad. Nu är inte själva receptet något extra i sig, utan jag tänkte snarare påminna dig om att det är otroligt enkelt att göra sallader hemma, efter eget tycke! Det som jag tycker är bäst med att göra en ceasarsallad hemma, är att jag själv får bestämma hur många skivor bacon det ska vara på! Grymt!

Jag skriver ingen mängd i det här receptet, utan det beror helt på hur många ni är som ska äta. Jag rekommenderar såklart att du gör en dubbel uppsättning - så får du äta salladen dagen efter också!

Du väljer helt själv vilka råvaror du vill använda, men jag rekommenderar att du först slår en kik på grönsakerna för att se vilka som är mest besprutade, försök sedan välja det ekologiska alternativet. Mer om detta kan du läsa här. Receptet nedan är bara ett exempel på vad man kan ha i, men du kan självklart mixa helt på egen hand! Försök använda grönsaker som har sin säsong nu, det blir både billigare och färskare.
 
Recept Somrig Ceasarsallad

Salladsblad
Gurka
Tomater
Avocado
Citron
Färsk Persilja
Champinjoner
Kycklingfilé
Bacon
Ceasardressing (köp en färdig eller gör en egen).
Parmesanost
Salt & Peppar
 
Börja med att lägga kycklingfiléerna i en smord form (salta och peppra). Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 min. Håll koll på kycklingen, för de finns ingenting tråkigare än en torr kyckling (men det kanske bara är min åsikt). Under tiden strimlar du och hackar grönsakerna till en fin sallad, samtidigt som du steker bacon på spisen (simultanförmåga?). Nej, du kan göra en sak i taget om du vill också. Huvudsaken är att det blir gjort. Man behöver inte vara Gordon Ramsey i köket för att göra en riktigt fin sallad.

När allt är klart (kyckling, sallad & bacon), lägger du upp allt fint på en tallrik. Strö över parmesanosten & ceasardressingen. Dekorera sedan med färsk persilja samt en citronskiva. Voilá!

Senare i veckan kommer nästa del i serien om återhämtning! Missa inte!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter