Kortspelet - Gymversionen

Jag fick väldigt bra respons på förra veckans inlägg "Roligare Träning i Sommar" (jag har hört att vissa startat - även fastän sommaren inte kommit). Jag tänkte därför också bjuda på en version mer anpassad att köra i gymmet! Så för dig som vill ha lite extra redskap med i bilden passar detta perfekt!

Nu när du får chansen att köra ännu tyngre övningar, kommer säkerligen frustrationen komma när 4 ess vänds upp ur korteken (du kommer väl ihåg: ess=14). Jag tänker mig en reaktion som denna.....


I hemmaversionen gav jag exempel på löpintervaller som pulsmoment, men inne på gymmet har du ju också en hel del andra alternativ till att öka upp din puls. Bland annat:


1) Repsvingar


2) Kettlebellsvingar


3) Bandsprinter

Alla tre ovan nämnda övningar är ganska brutala, men jag måste ändå medge att bandsprinterna är värst (kom nu ihåg att du har blivit varnad!!). Men allt är ju relativt, se bara till att pulsen stiger till skyarna!

Angående regelverket så gick jag igenom alla spelregler i förra inlägget, men det är lika bra att jag drar igenom dem en gång till (det finns alltid någon som vill fuska).


Spelregler:

1) Ta fram en kortlek och blanda väl.
2) Bestäm en pulsövning (löpning, kettlebellsvingar, bandsprinter, repsvingar)
3) Dra 4 kort per person och kolla vad kortet har för färg samt värde.
4) Kolla på videon vad kortet innebär för övning.
5) Välj alternativ 1 (den lättare varianten) eller alternativ 2 (tyngre varianten).


Hjärter = Rodd alt. Chin Ups/Pull Ups
Ruter = Goblet Knäböj alt. Knäböj m. stång
Klöver = Armhävning alt. Armhävningar med gummiband
Spader = Handstående planka  alt. Utfällning TRX


När det gäller spader - handstående planka, då tar du värdet på kortet och multiplicerar med 5 (så länge ska du försöka hålla statiskt i antal sekunder). Ju närmre golvet du har handtagen - desto tyngre kommer övningen att bli. Och det är ju så att det här kortspelet blir precis vad du gör det till
- så se till att det blir utmanande!


Kom Ihåg:


1) Lagt kort ligger!!
2) Ess betyder 14! - Inga ettor i mina träningspass!
3) Ingen byteshandel med kort mellan deltagarna.

Om du vill ha ett konkret exempel på hur träningspasset kan se ut - kolla då in föregånde inlägg!

Glöm nu inte att också hålla koll på tekniken när du utför övningar i ett lite högre tempo (och med externa vikter).  Träna smart!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter