Roligare träning i Sommar!

Faktum är att det börjar bli riktigt fina dagar ute, och det är inte långt kvar föränn sommaren är här. Med detta medför tyvärr också att många slutar träna (jag menar slutar). Vi kan försöka intala oss själva att alla är ute och springer hela sommaren och inte alls ligger i hängmattan, men de flesta vet nog också att detta håller i några veckor, sedan tar rosévinet och jordgubbarna över. Jag vill såklart se att du fortsätter träna även fast det blir fint väder ute. Du borde verkligen utnyttja den extra energi som du får av att det är ljust ute - så varför inte lägga lite extra energi på träningen?

Under påsken så spenderade vi några dagar i sommarstugan - lite ute på landet, och en bra bit ifrån närmsta gym. Så vad gör man? Slutar man träna eller hittar man ett sätt att röra på sig? Nu blev vi satta i arbete ändå, genom att rulla stenar (läs: små berg) från skogen som skulle byggas till ett "Stonehenge of Småland", men vi bestämde oss ändå för att köra ett kollektivt träningpass! Vi höll på totalt under 20 minuter, det innefattade bland annat att springa upp och ner för en backe, bära en vattenhink fram och tillbaka, springa till en vedhög, hämta ett vedträ samt lämna det i bastun som avslut. Jag kan säga att man var HELT slut! Vilken tur att vi hade en kortlek och lite fantasi!

Det är jättebra att du är ute och springer och promenerar, men du behöver också fortsätta styrketräna. Jag tänkte i dagens inlägg dela med mig av en varaiant på vårt "sommarstuge-pass".  Lekfullt - men ändå välplanerat, som går relativt fort att utföra och ger dig möjligheten att utföra det på hemmaplan, i sommarstugan eller på gymmet! Tanken är att det ska krävas NOLL gymutrustning. Så nu är det dags att återanvända din kortlek som ligger och dammar på hyllan och använda den till något annat än poker.

Tanken är att du ska kombinera någon form av pulsmoment (intervaller) med styrkeövningar som du av slumpen får fram av din kortlek! Du kommer alltså inte veta i förväg hur ditt pass kommer att se ut! Det enda du väljer själv är pulsmomentet som du ska köra mellan styrkeövningarna - resten lämnar du till kortleken och ÖDET!

 

Kortspel har som vanligt ett visst regelverk. Det är lika bra att vi går igenom reglerna, så ingen blir sårad eller upprörd!

Spelregler:

1) Ta fram en kortlek och blanda väl.
2) Bestäm en pulsövning.
3) Dra 4 kort per person och kolla vad kortet har för färg samt värde.
4) Kolla på videon vad kortet innebär för övning.
5) Välj alternativ 1 (den lättare varianten) eller alternativ 2 (tyngre varianten).Kom Ihåg:

1) Lagt kort ligger!!
2) Ess betyder 14! - Inga ettor i mina träningspass!
3) Ingen byteshandel med kort mellan deltagarna.
4) Har du inte tillgång till en bräda/box - använd en pall/stol/hunden/mannen etc. att sätta upp fötterna på. Den roterande vikten kan bytas ut mot en bok/mjölkpaket.

Jag ska ge ett exempel på ett träningspass för att du ska förstå exakt hur det går till:
Jag bestämmer mig för att köra 3 st backintervaller mellan varje styrkeövning (jag startar och avslutar passet med intervaller), där jag springer upp för backen och går i lungt tempo tillbaka ner. Jag tar sedan kortleken och får fram:


Spader 2
Ruter Ess (14!!)
Hjärter 4
Hjärter Ess (14!!)

Detta innebär att mitt träningspass kommer se ut som följande:

3 st backintervaller
2 st liggande ryggrotation
3 st backintervaller
14 st Knäböj
3 st backintervaller
4 st klapp i handstående planka
3 st backintervaller
14 st klapp i handstående planka
3 st backintervaller

Ser ganska tufft ut! Vi valde även att lägga till en löpsträcka på cirka 500 meter i slutet, sen var vi klara! Det enda som sätter stopp för ditt pass är fantasin, jag har bara gett dig ett exempel på hur det kan se ut. Jag är ganska säker på att du kommer vara trött när passet är klart, och allt du behövde avsätta var cirka 20-30 minuter av din tid!

Se nu till att träningen blir av i sommar! Och om du tyckte det var ett kul kortspel - dela gärna inlägget på facebook, instagram, twitter etc.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter