Mjölkfria (lchf) Scones

När det gäller att baka bröd så finns det en uppsjö av recept att använda sig utav, så det gäller att komma ihåg sina favoriter. Sedan jag började äta en lågkolhydratkost har jag provat mig fram i brödvärlden, och jag kan lova att det finns allt ifrån bröd som smakar gummi, till de riktiga guldkornen, där sambon inte har en chans att få smaka!

Det senaste receptet jag provade var mjölkfria scones. Om du är känslig mot laktos eller mjölkprotein kommer dessa att passa dig perfekt! Sedan är det klart att de passar vem som helst, så du som gärna dricker mjölk kan också må bra av att stå över laktosen någon gång ibland!

Hur som helst, det här brödet fick faktiskt den där "frasigheten" som man vill ha i sina scones. Och jag tänkte att det skulle passa perfekt med ett recept på frukostbröd nu när solen börjar komma på allvar och alla vill sitta och avnjuta sin frukost på balkongen! Är det inte underbart med vår?

Brödet är inte alls svårt att göra, och det kräver ingen jäsningsprocess eller plantering av bakterier (du vet, surdegsbröd). Du kommer helt enkelt kunna vakna upp på morgonen med ditt bästa humör i bakfickan, och bara slänga ihop smeten och rakt in i ugnen! Fantastiskt!

Recept Scones:
Cirka 6-8 Bullar
  • 5 Ekologiska ägg
  • 1 ½ dl Pofiber
  • 1 dl Mandelmjöl
  • ½ dl Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • ½ tsk Salt
  • ½ dl Kokosolja (utan smak)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja därefter med att blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan äggen tjocka och fluffiga i en separat skål. Blanda ner den torra blandningen varvat med kokosoljan. När du har fått en fin smet, sätt bunken åt sidan och låt den svälla en liten stund. Lägg sedan bakplåtspapper på en plåt och fördela smeten i den storleken du vill ha dina bullar (räkna med att de kommer svälla en aning). Grädda i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter (håll koll!). Servera dina nybakta scones med exempelvis smör, ost och gurka, och glöm inte ditt morgonguld i kaffekoppen!

Om du inte är "that kind of person" som gillar scones, så kan jag istället rekommendera att du testar baka LCHF Ostbröd.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter