Brutalt god och Nyttig (!) Glass


Jag förstår, du är lika förvånad som ovan (det är galet kul med djurvideos alltså..). Så frågan är, hur kan en glass vara nyttig,  god och enkel att göra på samma gång? Det kan man fråga sig, men jag kan säga som så, att GB-Glass skulle gå i konkurs om alla fick nys om det här receptet (jag kanske överdriver lite, för sockret kommer inte folk släppa i första taget). Hur som helst, såhär mitt i veckan tänkte jag att du kunde behöva piggas upp lite bland allt jobb, stress och träningshets, och faktiskt också unna dig lite kvalitetstid efter att du gjort dina marklyft, din knäböj eller ditt intervallpass.

Även om du kör lite mys mitt i veckan eller väntar tills helgen kommer, så är glassen lika god för det, och det bästa av allt är att du inte behöver hålla på med någon glassmaskin eller gå och röra i en bunke i frysen varje halvtimme. Denna sköter sig själv några minuter i din mixer!

För dig som äter strikt LCHF eller i stor utsträckning undviker kolhydrater kan denna vara godkänd som något att "unna sig" ibland, för den innehåller ingen stor mängd kolhydrater, inget tillsatt socker, och inga kemikalier, MEN, den innehåller naturligt fruktsocker, så det är helt enkelt upp till dig om du äter den eller inte, jag tvingar ingen. Jag vill egentligen bara ge dig tips på en riktigt god glass, som ett bra substitut för den sockerbombade glassen som man oftast hittar i butiken. För sanningen är, att det finns dolt socker överallt. Senast fick vi veta genom kostdoktorn, att till och med tepåsar kan innehålla så mycket som 20% tillsatt socker - Galet! Jag säger, tillaga din mat själv i så stor utsträckning du kan, och var kritisk mot dina råvaror!

Men, tillbaka till saken - Glassen!

Recept två personer:

1 ekologisk banan
ca 1-2 dl fryst mango (eller varlfria bär)
1 förpackning med kokosgrädde
1 tsk äkta vaniljpulver

Dela bananen och lägg den i en mixer/blender. Tillsätt mangon, kokosgrädden och vaniljpulvret och låt maskinen göra sitt under några minuter. När du har fått en ganska jämn massa är glassen klar!

Toppa med dina favorittillbehör. Jag gillar att toppa med lite kokosflingor och olika frön. Låt fantasin styra!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter