Räddaren i Nöden..

...För dig som har ont i axlarna!

Jag vet! Du har säkerligen väntat på ett inlägg som det här! Jag ska visa dig ett sätt, där du helt på egen hand kan knåda ut anspänning på det stället som de allra flesta skriker inombords efter att få utknådat. Trapezius - eller som i folkmun kallas för axlarna (för att var en besservisser så är det egentligen inte axlarna, utan kappmuskeln). Men för enkelhetens skull kommer jag kalla området "axlar" i det här inlägget, men det jag prata om är alltså området mellan axlarna och nacke/hals.

Eftersom kontorsjobb och stillasittande arbeten dominerar världen - så får många människor ont i överkroppen, blir stela här och där, samt att kroppen bara gör ont! Mycket kan man göra åt saken, bland annat genom att träna samt att hålla sin muskulatur mjuk och rörlig genom självmassage och rörlighetsträning.

Det enda du behöver är en bandy- eller tennisboll. Men jag måste varna dig, om du börjar kommer du antagligen bli beroende. Du kommer gömma bandybollen i handväskan och ha den med dig överallt! Om den skulle försvinna kommer du antagligen uppleva abstinensbesvär såsom frustration och att det "kliar" på de ställen som du brukat massera på.... Mannen nedan kom exempelvis just på att han hade glömt sin bandyboll hemma den där arbetsdagen.....Det du kan göra åt dina stela axlar är egentligen så brutalt enkelt, och jag förstår inte att jag inte själv kommit på just den här övningen tidigare. Här har man ställt sig under en skivstång och tryckt upp axlarna mot den i hopp om att det skulle mjukna aningen. Sedan kommer man över den här varianten, och allt faller på plats!

Men nu ska jag inte dra ut på det längre! Kolla på videon och testa själv! Jag är övertygad om att du kommer älska den (eller hata den - beroende på hur ont det gör!).


Gör såhär:

1) Hitta en vägg där du får plats med huvudet på ena sidan. Lämpligt kan vara att hitta någon form av hörnvägg eller pelare.
2) Gör en höftfällning fram och placera bollen mellan dig själv och väggen. Det gäller här att hitta en bra tyngdpunkt för att bollen inte ska ramla ner.
3) Rulla upp och ner eller i sidled, med hjälp av kroppen. Försök slappna av i armen, på den sidan du placerat bollen.
4) Lägg på så mycket tyngd du behöver. Ju mer du trycker med kroppen emot, desto mer kommer det kännas.
5) Hittar du en specifik punkt som känns lite extra, håll kvar en liten stund tills smärtan börjar avta.
6) Rulla cirka 30 sekunder per område och utför gärna övningen 1 gång om dagen ifall du har mycket besvär.

Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter