Fettförbränning - Cirkel/Finishers

Jag förespråkar som ni vet att lyfta. Jag vill också att alla tjejer ska lära sig att lyfta tungt. För er som fortfarande är tveksamma till detta ber jag er läsa ett tidigare inlägg där jag uppmanar er att Släppa taget om era rosa hantlar.

Som jag också förklarar i det inlägget så handlar den tunga träningen inte bara om att bli ruskigt stark (vilket man såklart vill bli), utan det har också en påverkan på vår metabolism vilket i sin tur ger en ökad fettförbränning. Med det vill jag alltså säga än en gång att tung styrketräning inte kommer göra dig bulkig - utan snarare tighta till din kropp och göra dig Lean and Mean! Och på tal om att tighta till... Du missade väl inte mina 5 bästa övningar för en fastare rumpa?

Men nu ska jag inte snöa in för mycket på de tunga lyften idag (sorry, det kommer i ett annat inlägg), utan istället gå in lite på högintensiv träning där du kan öka på din fettförbränning YTTERLIGARE (jag vet, kan det bli bättre än tunga lyft?). Nej det kan det inte! Men man kan alltid göra lite MER för att öka sin förbränning.

Jag vet att ni där hemma är stressade, har stressiga jobb, barn som ska lämnnas och en hund som ska till hunddagis. Därför tänkte jag att samtidigt som ni ska få tips på två träningspass, så är det också så fantastisk att dessa tar otroligt LITE tid! Nu kanske du tänker att detta är häxkonster. Träning har ju ingen effekt om man inte kör åtminstonde 60 min på crossen...

Sanningen är den att man tröttnar ofta snabbt på att köra lågintensiv träning under lång tid, om det inte är ett ruskigt bra program på teve som distraherar. Men det finns faktiskt andra saker man kan göra istället, som är minst lika effektivt - om inte ännu bättre! Mer kan du läsa om det i mitt tidigare inlägg: Tröttnar du snabbt på traditionell cardioträning?

Svaret är alltså att istället ägna sig åt Högintensiv träning där du kan använda dig av kroppsvikten eller externa vikter. Det som är så bra här är ju att du bakar in massor med styrketräning utan att du vet om det! Styrka och flås i ett! Perfekt för den stressade människan som vill lägga så lite tid som möjligt.

Att få till detta flås kan göras på lite olika sätt, men jag tycker att cirkelträning är ett enkelt och effektivt sätt att öka upp pulsen. Jag ska idag bjuda er på två olika cirklar som ni kan använda er utav. Den ena är baserad på kroppsvikten och bör utövas om man inte riktigt är van att använda vikter. Medan den andra är baserad på kettlebells eller hantlar. Sedan är det såklart utmärkt att använda den kroppsviktsbaserade cirkeln på hemmaplan eller på semestern/hotellvistelsen! Nu har du inte längre någon ursäkt att avstå träningen på semestern!


Notera att jag endast visar ett få antal repetitioner av varje övning. Läs därför instruktionen i videon om hur många du ska göra!

Jag hoppas att du nu har fått inspiration att köra några cirklar hemma på vardagsrumsgolvet eller på gymmet. Har du ett träningsprogram som du följer så går dessa jättebra att lägga in sist i passet som en finisher (aka. där du kör slut på dig själv).

Lycka till! Och glöm inte att du kan få mer inspiration via min Youtube-Kanal!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter