Frukosttips - Näringsrik Smoothie

Har du ofta problem att hinna få i dig frukost på morgonen, eller har du helt enkelt ingen aptit? En näringsrik Smoothie är ett jättebra alternativ! Enkel att förbereda och snabb att få i sig!

Oavsett om du ska träna tidigt på morgonen, lämna barn på dagis eller har bråttom till jobbet - kan det vara bra att först få i sig lite näring (kaffekoppen räknas inte....). En smoothie är ett perfekt sätt att få i sig många olika näringsämnen i ett och samma glas. Varför äta en massa olika saker när du kan mala ner allt i en mixer? Skämt åsido, faktum är dock att man kan göra smoothien riktigt god! Du kan alltså släppa tanken att den måste vara helt grön och gjord på groddar och sparris!

Jag är ett stort fan av choklad och kanel, vilket för mig är den perfekta kryddan till en smoothie. Du kan såklart helt själv välja vad du vill ha i din drink. Idag tänkte jag bara ge dig ett förslag på vad en frukost/mellanmålssmoothie kan innehålla. För att ha något att gå efter har jag gjort en liten lista på grupper som du kan ha i din drink:

  • Frukt/bär
  • En grönsak
  • Bra fetter
  • Valfria Kryddor
  • Vätska/yoghurt
  • Protein
Frukt och bär kan du antingen ha i både och eller välja en av dem. Det som är bra med dessa är att de också brukar ge lite krämighet till drinken. Jag gillar att använda banan för att det ger lite stadga. Gällande grönsaker vill jag tipsa om att ta något som är lätt att mixa ner, exempelvis grönkål och bladspenat (glöm inte att gröna grönsaker är fullproppade med nyttigheter). För att få i sig bra fetter brukar jag använda ekologiskt kokosfett och/eller chia frön. Att tänka på om du ska använda kokosfett är att du inte gör smoothien dagen innan och sätter den i kylen, då kommer du få dricka klumpar, eftersom kokosfettet stelnar igen.

Nedan ger jag receptet på smoothien jag gjorde till frukost idag. Mängden varierar, och du får nog gå på känsla gällande alla ingredienser, men detta är vad jag använde:

Recept Kanel- och Chokladsmoothie

1.5 Banan
1 knippe grönkål
1 Sked Ekologiskt Kokosfett
½ dl Chokladproteinpulver
1 tsk kanel
1 tsk Kakao
Lite grädde
Mjölk


Om du är känslig mot lakos är ett tips att ersätta grädde/mjölk med kokosmjölk/mandelmjölk.

Kom ihåg att använda fantasin - du kan variera smaken hur mycket du vill!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter