LCHF Adventsfika

Det är alltid svårt när det gäller kosten. Vad ska jag äta? Vad ska jag inte äta? Konstanta frågor som kommer, och det finns så många olika svar, beroende på vem man frågar.


Jag har (som ni säkert redan vet) valt att äta enligt Paleo/LCHF eftersom det gör att jag mår bättre. Därför bakar jag också enligt sådana recept. Det som är så bra är ju faktiskt att de flesta recept är glutenfria och att de oftast görs på bra, naturliga råvaror. Äter du inte LCHF så passar alltså dessa recept även den som bara vill ha något med mindre sötning och som är glutenfritt (för att inte glömma den som kanske bara vill testa något nytt!). Båda recepten har jag hittat på Erikas LCHF, en sida med mycket fina bilder och recept för den som är mat-intresserad.

Men nu är det ju också dags att presentera vad recepten kommer bestå av! Det är nämligen en Saffransostkaka & Pepparkaksmuffins!
 
Pepparkaksmuffins

Recept (ca 12-14st)

2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk ingefära
2 krm malen kardemumma
150 g smör
4 ägg
1 msk citronjuice
1 msk honong (valfritt)
1 dl frysta lingon

Börja med att vispa äggen. Tillsätt sedan smält smör, citronjuice, honung, bakpulver, vaniljpulver och resterande pepparkakskryddor. Vispa till en jämn smet.

Vispa därefter ner, lite i taget av mandelmjölet och kokosmjölet tills du har en fin smet. Avsluta med att blanda ner lingonen.

Grädda i 150 grader i cirka 20 minuter.


Saffransostkaka

Recept (ca 4 pers)

4 ägg
0,5 dl mandelmjöl
1 dl mandel
250 g keso
3 dl vispgrädde
1 paket saffran

Tillbehör:
Vispgrädde
Hallon

Börja med att finhacka mandeln . Skölj keson i ett durkslag och låt den stå och rinna av en stund. Blanda under tiden ägg, mandelmjöl, saffran och mandel i en bunke, och tillsätt sedan keson. Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.

Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter tills äggen har stannat. Servera med exempelvis grädde och bär.

Önskar er en trevlig Första Advent!

Etiketter: lågkolhydratkost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter