En Hälsosam Frukost med touch av Jul

Jag vet, nu kanske du tycker att jag är lika jobbig som Ikea som plockar fram juldekorationen i juli - men det kan få vara så! Jag älskar julen, och tar varje chans jag kan att få lite julkänsla!

Därför tänkte jag denna måndag bjuda er på en hälsosam frukost - som inte bara är både gluten- och laktosfri, utan också smidig och enkel att göra! Dessutom är det ett måste för dig som gillar kanel och kardemumma!

Vi börjar med gröten! För dig som är glutenintolerant/känslig är detta ett perfekt substitut för den vanliga havregrynsgröten. Vem behöver egentligen havregryn när det finns kokosmjöl och kokosgrädde? Okej, jag kanske också ska säga att du antagligen borde gilla kokos....

Kokosgröt

Recept 2 personer:
4 Ägg
2 msk Kokosmjöl
2 dl Kokosgrädde
Kardemumma & Vaniljpulver efter behag
Önskad topping (kokosgrädde, banan, blåbär, hallon, riven kokos etc).

Häll i alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme tills du har fått önskad konsistens. Servera tillsammans med exempelvis bär, banan och kokosgrädde.


Inte nog med gröten - du behöver såklart dricka något varmt och gott till! Varför inte addera lite mer protein till din frukost? Tänk kaffe, tänk ägg - och slå ihop det! - Ägglatté!  Kan låta extremt konstigt, men var nu lite open-minded och testa innan du dömer ut detta!


Ägglatte

Recept 2 personer:
2 Ägg
Nescafé Espresso (eller annat valfritt kaffe) + varmt vatten
Kardemumma & Kanel efter behag

Koka vatten och låt det stå och svalna aningen. Knäck i äggen i en blender/mixer och tillsätt kryddorna och kaffepulvret (jag hade i 4 tsk espressopulver, men jag gillar riktigt starkt kaffe).  häll slutligen i det varma vattnet och mixa. Ju längre du mixar desto mer skum kommer du få. Toppa gärna med lite kanel.

Smaklig Frukost!
 

Etiketter: lågkolhydratkost lchf

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter