Bröstryggsrörlighet - "Hörndraget"

Oavsett om du strävar efter mindre smärta, få bättre hållning eller öka din kapacitet inför en Overhead Squat, är rörligheten i bröstryggen ett måste!

Jag har tidigare delat med mig av ett inlägg som är inriktat på just rörligheten i bröstryggen. På något sätt kan man inte poängtera detta för mycket.

Dagens samhälle bygger i princip på stillasittande. Man sitter mycket på kontoret, och det enda man gör för att röra sig är att gå och hämta kaffekoppen i köket...Som tidigare nämnt försätts ryggen vid stillasittande, i ett flekterat (framåtlutat) läge, vilket gör att rörligheten i bröstryggen blir hämmad. Att sedan gå till gymmet och exempelvis utföra Sit-Ups, gör inte saken bättre. Mer om detta kan du hitta hos min PT-kollega Tobias Saarela - Sanningen bakom Sit-Ups.

Då jag tidigare skrivit om bröstryggsrörlighet ger jag exempel på övningar såsom "Extension on roller" & "Scapular Wallslides". För många är Scapular Wallslides en väldigt tung övning, och den kan ibland kännas helt hopplös. Ländryggen vägrar vara kvar mot väggen, och dina underarmar är inte ens nära att nudda väggen.... För er som känner såhär (och er andra också såklart...) vill jag ge ett exempel på en övning som kan kännas lite lättare att starta med, men som fortfarande har en riktigt bra effekt både på bröstryggen och bröstmuskulaturen!

"Hörndraget"


Utförande:
1) Placera dig i ett hörn eller i mitten av en dörrkarm.
2) Sätt fram ena foten så du står stadigt och placera underarmarna mot väggen i cirka 90 grader.
3) Lägg tyngden aningen framåt till du känner drag i bröstmuskulaturen.
4) Håll kvar i detta läge och glid sedan upp så långt du kan, och tillbaka ner. Det är i denna glidning som du också får tag i bröstryggen och ökar upp dess rörlighet.
5) Utför övningen 8-12 gånger i 1-3 set.

Glöm inte att också kolla in övningarna som beskrivs i det förra inlägget!

Gå nu och öka upp din rörlighet i bröstryggen och dominera i gymmet!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter