Total TRX Träning

Såhär i mitten på veckan kan det hända att motivationen börjar tryta, och du vill egenligen bara att någon ska lägga upp din träning åt dig, och helst utföra den åt dig.... Sorry, du får allt svettas lite själv, MEN, jag kommer idag  ge dig ett komplett träningspass där du får med hela kroppen! Om det är så att du fått lite blodad tand när det gäller TRX-träning, kommer du bli överlycklig över dagens inlägg!
 

 

Blev du lika glad som Steve Carell? Ja då är det ju bara att läsa vidare!
 

Under passet kommer du endast att jobba med din egen kroppsvikt som motstånd, men, det går såklart att göra övningarna så jobbiga som man vill ha dem, se därför till att justera utförandet efter din nivå.
 

Uppvärmningen kan du sätta ihop som du vill, men jag rekommenderar att du gör någon form av rörlighetsserie eller liknande för att förbereda kroppen inför tyngre belastning. Som jag pratat om tidigare kanske inte en löptur på bandet förbereder dig speciellt väl inför en roddövning... Om du inte redan gjort det, kolla till exempel in Prone Yoga Push Up Dynamisk Rörlighetsserie.


När du känner dig uppvärmd är det bara att köra igång. Tänk på när du kör i bandet att du kommer jobba med ostabilt underlag. Detta kommer medföra att du måste arbeta hårt med att stabilisera kroppen. Utför därför alltid övningarna i kontrollerat tempo!

Tanken är att du ska utföra övningarna som en cirkel. Kör första övningen antalet angivna repetitioner och vila 30-60 sekunder innan du kör nästa övning. Då du gått ett varv börjar du om från början och kör 2-3 varv beroende på dagsform och förutsättningar.
 

1. Enbensknäböj 3 x 8-10/Ben

Tänk på!  Pressa fram bröstkorgen och tryck rumpan bakåt. Tänk dig att du har en pall du ska sätta dig på bakom dig. Dra med armarna så lite som möjligt, och arbeta istället maximalt med benet.
 

2. Push Ups 3 x 8-10

Tänk på! Spänn hela kroppen och se armhävningen som en helkroppsrörelse! Är inte ben och rumpa spända är risken större att du tappar höften. Tänk planka och låt armbågarna röra sig snett bakåt.
 

3. Rodd 3 x 8-10

Tänk på! Var helt rak i kroppen. Höften får varken tappas ner eller pressas framåt. Det är rygg och skulderblad som ska arbeta. Tänk dig därför att du har en nöt mellan skulderbladen som du ska krossa!
 

4. Hamstringscurl 3 x 6-10
Tänk på! Höften ska pressas upp mot taket då du drar fötterna mot sätet. Det ska vara en rak linje mellan axel, höft och knä.
 

5. Fallout 3 x 6-10

Tänk på! Kroppen ska vara i en rak linje. Tappa inte ned höften och undvik i alla lägen att du får en ökad svank! Tänk dig istället att du har en svans som du ska pressa fram mellan benen så du får en rejäl anspänning i säte och bål!

Kör hårt! Och är du inte helt slut efter detta pass kan du alltid lägga till någon form av Finisher!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter