LCHF Ostbröd

För er som är ett fan av LCHF och vill hitta ett bröd som inte smakar ägg, kan jag säga till er att - This is the shit!

När jag hörde "ostbröd" tänkte jag först att det antagligen är ett bröd som bara smakar ost (helt okej antagande tycker jag med tanke på namnet). Därför blev jag så överraskad när det faktiskt smakade som en fralla (såklart med en touch av ost...).

Jag tycker dessa bröd är så goda att jag är tvungen att dela med mig av receptet till alla er som vill ha ett glutenfritt bröd med liten andel kolhydrater. Jag har fått receptet från Leila och kan varmt rekommendera er att testa.

Recept cirka 9 frallor:


3 Ägg
3 dl riven valfri Ost (ju mildare ost desto mindre ostsmak)
1 dl Mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1.5 tsk Bakpulver


Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Knäck äggen i en bunke och vispa pösigt. Tillsätt sedan bakpulvret och blanda väl. Vispa ut mandelmjölet till en slät massa och avsluta med fiberhusket. Låt sedan smeten stå en stund (under tiden kan du alltid förbereda en plåt med bakplåtspapper). Då smeten börjar bli lite tjock till konsistensen, är det dags att blanda ner den rivna osten. Då du fått en fin massa kan du klicka ut smeten på plåten och grädda cirka 15 minuter. Håll koll på kakorna så de får en fin gyllenbrun färg.

Tips är att servera kakorna med äkta smör, en god ost och gurka/paprika.

 
Etiketter: lchf recept

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter