Marklyftsfinisher


Marklyft....Vad mer behöver jag egentligen säga? För mig är marklyftet en helt underbar övning. Den involverar hela kroppen i rörelsen, samtidigt som man får ta i riktigt mycket och bara känna sig starkast i världen för en stund. Vem vill inte känna så?

Jag har tidigare här på bloggen skrivit ett inlägg om Marklyftet. Du kan läsa det här.

Marklyftet i sig är en grym övning då du utför den korrekt. Jag tycker också det kan vara roligt att lägga in lyftet även i andra sammanhang. Jag ska därför idag bjuda er på en Marklyftsfinisher, där du får lägga in marklyftet i en högintensiv serie.

Att lägga in en finisher i programmet har många fördelar. Det gynnar dig som sysslar med konditionsidrotter och det är en bra övning för dig som inte riktigt gillar långdistans, utan vill lägga in en övning som är snabb att utföra, men som ger en "puls som heter duga" (konstigt uttryck, men det funkar i en del sammanhang). Vill du läsa mer om finishers, kolla in detta inlägg.

Är du nybörjare på att marklyfta rekommenderar jag att du först låter en tränare utvärdera ditt vanliga lyft, så du har en god teknik. Om du inte har en bra teknik är skaderisken betydligt större om du utför övningen i ett högt tempo. Denna finisher riktar sig därför till dig som redan har en god teknik i ditt lyft. För dig som är nybörjare kan detta vara en övning att lägga in i programmet i ett senare skede.


Serien innehåller tre olika moment: Marklyft, Burpee & Planka med Knädrag. Detta innbär att du får en rejäl genomkörare med en komplex helkroppsövning, puls och bålstyrka.

Att notera är att videon nedan visar ett par repetitioner per övning. Var dock noga med att läsa antalet repetitioner som texten visar. Utför sedan övningen 2-4 set - eller egentligen så långt energin räcker! Allt du behöver är två TUNGA kettlebells!

Kör Hårt!


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter