10 Saker att Undvika i Gymmet - Del 2

Då var det äntligen dags! Jag förstår att ni har väntat med spänning. Nu kommer del 2 av "10 saker att undvika i gymmet". Har du inte redan läst Del 1 kan du hitta den här. 

Enjoy!
 

#6 Att svepa en shake/energidryck mellan varje set
 

Energidrycker och shakes av olika slag befinner sig ofta inne på gymmet. De säljs i receptionen och gymmet promotar att du ska köpa dem för att hålla dig i form och för att orka med ditt träningspass. Det är inget större fel i att gymmet vill dra in pengar. Fine by me! Det negativa är dock att dessa drycker ofta är fullproppade med socker och marknadsförs som något "nyttigt" - Not fine by me!

Många tränar på gym av en anledning: Att bränna fett! Superbra anledning tycker jag – MEN! Om ditt syfte är att öka på din fettförbränning, ska du absolut undvika att inta dessa energidrycker före, under och efter träningspasset. Det kommer göra att dina insulinnivåer stiger och din fettförbränning kommer därmed hämmas (om du intar drycker med socker vill säga). Mitt tips är istället att äta riktig mat under dagen och sedan fylla på med bra proteiner efter ditt pass. Varför fylla på med nytt socker då du spenderat en timme att förbränna det? Dessutom har du enorma energireserver som din kropp så smart lagrat upp. Så länge du inte ska springa ett marathon eller göra en Iron Man, kommer du inte behöva inta extra energi under ditt träningspass.

#7 Kippande Pull Ups/Chins


Den har säkerligen något syfte för den som utför övningen.  Vill du dock lära dig strikta chins och pull ups där du arbetar i ditt fulla rörelseomfång, tycker jag du ska undvika denna kippande variant. Den kippande övningen innebär ett mer okontrollerat utförande och därmed blir skaderisken större.  Har du ännu inte styrkan att utföra strikta chins med kroppsvikten – använd istället ett gummiband som ger dig en extra skjuts uppåt, tills du arbetat upp din överkroppsstyrka tillräckligt, alternativt jobba med negativa chins.

Är du osäker på hur en kippande chin ser ut – kolla videon nedan.


#8 Att inte sätta tillbaka vikter/hantlar efter användning
 

Lite som att vara hemma hos någon. Du plockar väl inte fram massor av saker, som du sedan inte ställer tillbaka (det var bara okej när man var liten)! Detta är inte bara en principsak, utan det påverkar även de andra som tränar på gymmet. Tänk dig till exempel att du precis gjort dina knäböj på 90 kg. Du låter stången sitta kvar precis som den är och går vidare till dina bicepscurls helt oberörd. Problemet nu blir att Lisa som är helt ny på gymmet ska använda skivstången. Där står hon och måste lasta av 90 kg(!) innan hon ens kan börja värma upp i sina knäböj. Förstår du vad jag menar?

När du använt viktskivor och hantlar – sätt tillbaka dem på sin plats med hänsyn till dina medtränande. Jag antar att du också skulle bli ruskigt irriterad om du måste lasta av 90 kilo innan du kan starta din träning! Eller?

”Sann styrka är att sätta tillbaka vikterna efter sig”#9 Att surfa på din Iphone mer än du tränar
 

En telefon är helt okej att ta med sig i syfte att till exempel lyssna på musik under sitt träningspass. När dock träningspasset förvandlas till en facebook-session där du och dina polare har en konversation – har det gått lite för långt! Jag förstår, träning är inte alltid helt roligt. Men om du är där för att träna är det dags att börja fokusera! Resultat kommer genom motivation och engagemang, och träning kräver koncentration. Släpp därför facebook för en timme och gör en rejäl workout!#10 Att prata (för) mycket
 

Att träna på gym kan vara lika mycket träning som en social grej, det har jag också full förståelse för. Jag tycker gymmet är en perfekt atmosfär att skaffa nya bekantskaper. Man kanske delar samma favoritövning eller har lika stor kärlek för tunga lyft att man på så vis byter några ord mellan övningarna. Däremot är det viktigt att läsa av personen du försöker bekanta dig med. Det är helt okej att prata lite mellan övningarna, men undvik alltid att prata med någon under ett set. Detta ger en ökad risk för skador då personen blir störd i sin koncentration. Vänta därför tills personen är klar innan du öppnar till konversation för att undvika sura miner och/eller skador.

Bilden lånad från: www.adventurous-soul.com
Etiketter: övrigt träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter