Problem med Sternocleidomastoideus? - Symtomen

Bilden hämtad från. www.wikipedia.org Bilden hämtad från. www.wikipedia.org

Jag har tidigare skrivit inlägget: "Är du vän med din Sternocleidomastoideus". Därefter har jag fått en del frågor angående symtomen som kan uppstå då muskeln blir stram. Jag tänkte därför redogöra för en del av symtomen - så ni som känner igen er kan göra något åt saken!

 

Jag har hört en del historier där personer har stora problem med olika sorters symtom, men ingen inom läkarvården förstår varför, och inte helt sällan misstas symtomen för allvarliga sjukdomar.

 

Symtomen som kan upplevas brukar delas in i 4 olika grupper vilka är:

 

1. Smärta

2. Balansproblem

3. Visuella störningar

4. Systematiska symtom

 

 

1. Smärtan uppstår oftast inte i själva muskeln - vilket också bidrar till tron att problemet inte kommer därifrån. Däremot kan muskeln vara väldigt öm, och kan misstas för t.ex. svällda lymfkörtlar. Muskeln kan också bidra till smärta i nacke, käke och kranium. Det är heller inte ovanligt att man får frontal huvudvärk, smärta bakom ett eller båda ögon och bakom örat.

 

2. Eftersom muskeln fäster bakom öronen, påverkas också ditt Balanssinne vilket kan ge bland annat yrsel och illamående. Det är väldigt individuellt hur länge yrseln kan hålla i sig, men allt ifrån timmar till dagar.

 

3. De Visuella symtomen kan vara bland annat dimmig och grötig syn eller dubbelseende.

 

4. De Systematiska symtomen och den sista gruppen av symtom kan innebära bland annat kallsvettningar & hosta.

 

Har du några av dessa symtom, men inte fått utrett vad det kan vara? Ta kontakt med en kunnig massör som kan känna ifall du har stram Sternocleidomastoideus och som kan behandla dina triggerpunkter.

 

 

Etiketter: massage

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter