Muffins a lá Paleo

Att äta 6-7 gånger om dagen och att ständigt vara förberedd med mat i väskan är egentligen ingenting vi behöver göra, då våra energiförråd är betydligt större än vi tror. Dock kan det ibland vara bra att ha ett litet mellanmål tillgängligt, eller lite fika att förgylla rasten med på jobbet.

 

Idag bjuder jag därför på muffins som går enligt filosofin Paleo, vilket innebär att dessa är både mejeri- och glutenfria. Du kan enkelt göra dem hemma för att sedan förvara i kylskåp. Jättebra sockerfri (bortsett från fruktsockret i bananen) variant till de vanliga muffinsen eller ett bra mellanmål till kaffet. Dagens muffins har smak av banan, morot och kanel, dock är det helt fritt fram för eget tycke och smak, då dessa enkelt kan varieras.

 

Recept Cirka. 12-15st:

 

2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter

 

Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Under tiden denna hettas upp kan du mosa bananerna i en bunke. Smält sedan kokosoljan och låt svalna något.

 

Riv morötterna fint med hjälp av rivjärn eller matberedare. Blanda sedan den mosade bananen med ägg och blanda väl. Tillsätt den smälta kokosoljan, bakpulver, salt, rivna morötter och kanel. Blanda till en bra smet.

 

Tillsätt slutligen mjölet – lite i taget, tills det blandats med resten av ingredienserna.

Häll upp smeten i formar eller en muffinsplåt – och grädda i ugnen cirka 20 minuter.

 

Trevlig fikastund!

 

Etiketter: lågkolhydratkost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Länkar

Etiketter