Recept - Hamburgertallrik

 

Att äta en lågkolhydratkost betyder för många att de måste "ge upp" vissa måltider och vissa recept. Recept kan jag hålla med om att man kanske måste se över, men du behöver aldrig "ge upp" måltider, du behöver bara hitta lösningar och substitut för att få det till en måltid med mindre kolhydrater och en bättre sammansättning.

 

Idag tänkte jag bjuda på en av mina personliga favoriter – hamburgertallriken! Jag har aldrig varit ett stort fan av den klassiska tallriken med pommes och hamburgerbröd, men denna har riktigt fastnat som en favorit. Jag tror inte du kommer sakna pommes och bröd när du smakat denna!

 

Recept 4 personer:

 

800 gram Köttfärs

2 Ägg

½ dl Grädde

3-4 Tomater

10 skivor Bacon

2-3 dl Majonnäs

2-3 dl riven Ost

1 Rödlök

1 burk Ananas

1 påse Ruccola

½ krm Chiliflingor

Salt

Peppar

 

Börja med att göra smeten till biffarna. Blanda köttfärsen med ägg, grädde, salt och peppar. Forma biffar och börja steka på medelvärme.

 

Därefter är det dags att förbereda tillbehören. Skiva tomater och rödlök. Riv osten, öppna ananasburken, skölj ruccolan och låt alla grönsaker vila tills det är dags för servering.

 

Majonnäsen och chiliflingorna blandas samman för att skapa en sås till hamburgertallriken. Låt stå i kylskåp till servering.

 

Då biffarna är färdiga, stek baconskivorna på medelvärme. Lägg sedan upp alla komponenter på tallrik och servera.

 

Smaklig Måltid!

Etiketter: lågkolhydratkost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Länkar

Etiketter