Nytt år - Nya utmaningar

Det är ett nytt år, och vi har redan nått fram till 2013. Sammanfattningsvis tycker jag 2012 har varit ett riktigt bra träningsår. Så jag ser verkligen fram emot år 2013, för att se vad det har att erbjuda.

 

För många betyder ett nytt år nya möjligheter. Lite av en nystart, och visst kan man se det så. Under julen blir det stora mängder julmat, julgodis och andra läckerheter. När sedan nyår är över, vill man tillbaka till rutinerna. Många sätter också nyårslöften såsom att t.ex." inte äta godis fram tills nästa år", "börja träna", "klara av en svensk klassiker" etc. Visst är det bra med löften och mål, men problemet med just nyårslöften är ju tyvärr att de fort rinner ut i sanden. Ofta handla dessa löften om att på något sätt förbättra sin hälsa, och det tycker jag borde vara ett mål oavsett om det är ett nytt år eller inte!

 

Jag tycker vi struntar i detta med nyårslöften och blickar istället framåt en längre tid! Hur vill du må om två, tre år? Nyårslöften har ofta en tendens att när man faktiskt nått sitt mål, slutar man upp och nöjer sig där. Till exempel om man har som mål att inte äta godis fram tills sommaren, och uppnår detta, tas ofta godisätandet upp igen när sommaren är kommen. Kroppen mår bättre utan att äta godis,därför tycker jag inte att man ska sätta tidsgränser på sådana saker. Testa istället hur din kropp reagerar, funkar det bra - fortsätt! Varför sluta då du ligger på topp?

 

Låt 2013 bli början på något bra som en god hälsa och hållbar träningsrutin!

 

Etiketter: övrigt

Kommentera gärna: